Казахстан мріє про спільний кордон з Україною – ексжурналіст

Казахстан мріє про спільний кордон з Україною – ексжурналіст
фото з відкритих джерел

Казахстанський громадський діяч вважає, що українці «обламали Путіну роги»

Казахстанський бізнесмен, громадський діяч, медіаменеджер, у минулому – журналіст Арман Шураєв не відкидає, що внаслідок війни з Україною Росія розпадеться. Про це Шураєв заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Ми (у Казахстані – ред.) переконані, що разом весь цивілізований світ поставить на місце цю російську вояччину і вб'є цього ведмедя в його барлозі, – сказав бізнесмен. – Не здивуюся, якщо за два-три роки, коли розсиплеться РФ, у нас буде спільний із вами кордон – десь між Волгою і Доном».

Шураєв припустив, що керівництво Росії веде агресивну політику й ініціює напади на інші країни саме тому, що відчуває її швидкий розпад.

«Я думаю, що кремлівські аналітики давно зрозуміли: усередині Росії від часів напіврозпаду (а напіврозпадом я називаю розпад Радянського Союзу) цей процес не зупинився – і що відцентрові сили всередині самої Росії призвели б до того, що вона сама почала б розпадатися на губернії, – вважає підприємець. – Тому Путін вирішив відтягнути це, створивши образ «збирача російських земель».

Окупація частини Молдови, Грузії, України – це ланки одного ланцюга, продовжив Шураєв. Але українці, наголосив він, «обламали Путіну роги».

«Ми повинні дякувати українцям і брати приклад із вас, як треба об'єднуватися. У вас не тільки прості люди, а й олігархи згуртувалися перед обличчям спільного ворога. Я думаю, що зараз у муках, у крові народжується нова Україна. Абсолютна нова. Це буде найуспішніша країна Європи, на яку рівнятимуться всі. На неї вже зараз рівняються», – резюмував бізнесмен.

Нагадаємо, Токаєв заявив Путіну, що не визнає «Л/ДНР».

Президент Казахстану також втер носа Путіну, наголосивши, що «всі колишні радянські керівники вийшли з України».

Пізніше Казахстан закликав країни світу розробити поетапний план повної ліквідації ядерної зброї до 2045 року. За словами глави міністерства закордонних справ Казахстану Мухтара Тлеуберді, саме ситуація в Україні змушує задуматися про заборону ядерної зброї. На його думку, зараз ймовірність ядерних ударів набагато вища, ніж за часів Холодної війни.

На цьому публічні перепалки двох країн не закінчилися. Росія відреагувала та зміну казахстанської риторики та обмежила відвантаження нафти з Казахстану через порт в Новоросійську. Це основний маршрут для транспортування казахстанської нафти до Європи. У відповідь на такі дії Кремля Казахстан блокує на своїй території 1700 вагонів з російським вугіллям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: