Північна Корея знову здійснила запуск балістичних ракет. Це вже сьомий випадок

Північна Корея знову здійснила запуск балістичних ракет. Це вже сьомий випадок
Північна Корея знову здійснила запуск балістичних ракет
фото з відкритих джерел

Ракети впали в Японському морі

Збройні сили Південної Кореї заявили, що Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності зі свого східного узбережжя у бік Японського моря. Це вже сьомий запуск ракет з боку КНДР за останні два тижні. Про це пише Reuters.

Як повідомив міністр оборони Японії Іно Тоширо, перша ракета була запущена близько 01:47 за японським часом, а друга – через шість хвилин. За оцінками, вони пролетіли на відстань близько 350 кілометрів, досягнувши максимальної висоти до 100 км.

Міністр зазначив, що ракети впали в Японському морі, за межами виключної економічної зони Японії.

Видання Yonhap зазначає, що КНДР запустила ракети після того, як Сеул і Вашингтон завершили військово-морські навчання за участю американського авіаносця.

Північна Корея 3 жовтня вперше за п'ять років випустила балістичну ракету над Японією. Вона, схоже, пролетіла 4600 кілометрів, що є найбільшою відстанню за всю історію випробувань КНДР. Через це призупинили рух деяких потягів, а мешканців закликали заховатися.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Росія купує у КНДР мільйони снарядів для артилерії та ракети. Також повідомлялося, що Росія у майбутньому може спробувати закупити у Північної Кореї й інше обладнання.

Банкова потролила Північну Корею, яка продає ракети Путіну.

Читайте також: Росія та КНДР. Як їх відносини вплинуть на Україну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: