Шойгу визнав: Росія вже задіяла 90% військової авіації у війні з Україною

Шойгу визнав: Росія вже задіяла 90% військової авіації у війні з Україною
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу
фото: SOTA

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу також заявив, що до кінця року потрібно модернізувати ППО над Москвою

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що з початку проведення російської «спеціальної військової операції» в Україні повітряно-космічні сили РФ нібито знищили понад 20 тис. українських об'єктів. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

«За час операції здійснено понад 140 тис. бойових вильотів. Усього повітряно-космічні сили знищили понад 20 тис. об'єктів супротивника. Не менш важливі завдання у зоні спеціальної операції виконують льотчики військово-транспортної авіації, які у цілодобовому режимі доставляють вантажі та особовий склад», – розповів Шойгу.

Сергій Шойгу розповів, що  під час війни в Україні Росія використала до 90% екіпажів оперативно-тактичної та армійської авіації, 60% – стратегічної та дальньої авіації, 85% особового складу комплексів із безпілотними літальними апаратами. Шойгу похвалився, який «безцінний досвід» отримали терористи, бомбардуючи українські території.

Шойгу також наголосив, що до кінця року Росії обов'язково треба модернізувати московське ППО.

«Треба сформувати дивізію та бригаду ППО, ракетну бригаду особливого призначення ППО-ПРО, зенітний ракетний полк із комплексом С-350 та військово-транспортний авіаційний полк. Поставимо на бойове чергування станцію контролю космічного простору «Розв'язка», – додав терорист Шойгу.

Нагадаємо, що росіяни вирубують заповідні ліси в Москві, щоб встановити системи ППО. Системи ППО вже розгорнули на Рубльовці та поруч із метро «Саларьєво», що приблизно за 23 км від Красної площі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: