Три країни збільшили кількість розгорнутих ядерних боєголовок

Три країни збільшили кількість розгорнутих ядерних боєголовок
Загальні запаси ядерних боєголовок у світі становлять 12 512
фото з відкритих джерел

РФ і США разом мають майже 90% усієї ядерної зброї у світі

США, КНР та РФ збільшили кількість розгорнутих ядерних боєголовок. Про це йдеться у звіті Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Зазначається, що РФ і США разом мають майже 90% усієї ядерної зброї у світі. За рік американці збільшили кількість розгорнутих боєголовок із 1744 до 1770, а росіяни — із 1588 до 1674.

За оцінкою SIPRI, розмір ядерного арсеналу Китаю збільшився з 350 боєголовок у січні 2022 року до 410 у січні 2023 року, і очікується, що він продовжуватиме зростати.

Тим часом міжнародна напруженість зростає, через те, що Росія, Китай, КНДР, Індія, Британія, Ізраїль, США та Франція продовжують модернізацію своїх ядерних розробок. Уже до кінця цього десятиліття Китай може мати ядерний арсенал, співставний з американським і російським.  Про це повідомляє Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру (SIPRI).

Держави все більше почали інвестувати у ядерні арсенали, особливо на тлі погіршення геополітичної обстановки. Від початку широкомасштабної російсько-української війни кількість оперативного ядерного озброєння у світі зросла. Велика Британія, Ізраїль, Індія, Китай, КНДР, Пакистан, Росія, США та Франція продовжують модернізацію своїх ядерних арсеналів, деякі країни торік розгорнули нові системи озброєнь.

Нагадаємо, Північнокорейські хакери вкрали три мільярди доларів криптовалюти для фінансування ядерної програми КНДР. Це найбільша крадіжка за останні п'ять років. Хакери отримали доступ до комп'ютера інженера та зламали Sky Mavis, вкравши кошти у користувачів гри Axie Infinity. Компанія Chainalysis, що спеціалізується на аналізі блокчейну, повідомила, що це найбільший «улов» Північної Кореї за п'ять років цифрових крадіжок.

Інцидент привернув увагу Білого дому. Американські чиновники та експерти з безпеки зазначають, що країна все більше прагне зосередити свої кібератаки на отриманні коштів, одночасно значно підвищуючи свою технічну оснащеність для скоєння великомасштабних крадіжок.

Читайте також: Путін втрачає ядерну зброю як інструмент шантажу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: