У Чехії волонтери зібрали кошти на комплекси ППО: скільки отримає Україна

У Чехії волонтери зібрали кошти на комплекси ППО: скільки отримає Україна
Виробництво у Чехії мобільних зенітних комплексів Viktor для України
Фото: Twitter / Dárek pro Putina

Наші військові отримають озброєння до кінця березня

Волонтери з Чехії зібрали кошти на 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони для України. Про це повідомила чеську ініціатива Dárek pro Putina («Подарунок для Путіна») у Twitter.

Благодійники оголосили про фінальний етап збирання 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони Victor для України, які в найближчі тижні вирушать на потреби ЗСУ.

«Виробництво 15 зенітних установок-близнюків Victor, на які ви перерахували 90 мільйонів крон, добігає кінця! Машини та кулемети готові. Починається збірка. До кінця місяця вони прибудуть в Україну», – йдеться в повідомленні.

Мобільний зенітний комплекс Viktor заснований на моделі пікапа Toyota з кабіною екіпажу спереду та вантажним відсіком ззаду. На машину монтують спарену зенітну кулеметну установку калібру 14,5-мм. Боєкомплект модуля – 300 споряджених набоїв і 300 додаткових у запасі.

Планується, що вони можуть ефективно використовуватися для знищення повітряних загроз, таких як іранські безпілотники.

Нагадаємо, що чеська компанія Inflactech, що спеціалізується на виготовленні надувних макетів військової техніки для введення ворога в оману, з огляду на повномасштабне вторгнення Росії в Україну запустила виробництво фальшивих Hіmars

Читайте також: Експрезидент Чехії зізнався, чому насправді дружив із Путіним

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: