«Усе набагато страшніше». Штайнмаєр поділився враженнями від візиту в Україну

«Усе набагато страшніше». Штайнмаєр поділився враженнями від візиту в Україну
Під час візиту Штайнмаєра на Чернігівщину була оголошена повітряна тривога
фото: Bild

Президентові Німеччини під час його перебування на Чернігівщині довелося ховатися в укриття

Після візиту в Україну президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в Україні «все набагато страшніше», ніж вважають люди у Німеччині. Про це він сказав у інтерв’ю виданню Tagesschau.

«Все набагато страшніше, ніж ми собі уявляємо у Німеччині. Мене шокували історії, які нам розповідали», – сказав він.

Німецький президент також зазначив, що «кожен, хто може думати та співчувати, хоче, щоб бойові дії в Україні припинилися». Штайнмаєр наголосив, що «світ має бути справедливим».

«Це означає, що суверенітет, незалежність та територіальна цілісність України мають бути збережені. Зараз ми не на тому етапі», – сказав він.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр несподівано прибув до Києва у вівторок, 25 жовтня. Це його перша поїздка до України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Німецький президент мав намір зустрітися з Зеленським у Києві 20 жовтня. Однак відклав поїздку, оскільки німецькі органи влади мали занепокоєння з приводу безпеки.

Президент Німеччини під час візиту до України відвідав Корюківку на Чернігівщині. Там він був змушений спуститися у бомбосховище, оскільки була оголошена повітряна тривога. 

Президент Володимир Зеленський увечері 25 жовтня зустрівся зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Згодом Штайнмаєр під час спільного із Зеленським брифінгу повідомив, що Німеччина незабаром планує надати Україні дві реактивні системи залпового вогню MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze 2000. 

Читайте також: Зеленський – голограма, а за війною в Україні стоять… євреї. Нові меседжі російської пропаганди у Європі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: