Зеленський зустрівся з прем'єром Канади: про що говорили

Зеленський зустрівся з прем'єром Канади: про що говорили
Лідери України та Канади лідери країн обговорили подальшу взаємодію у сфері безпеки та оборони
фото: Офіс президента України

Лідери двох країн обговорили військову допомогу Україні на саміті G7 у японській Хіросімі

Сьогодні, 21 травня, президент Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо на саміті G7. Політики обговорили військову допомогу Україні. Про це повідомила пресслужба глави держави.

Як зазначається, лідери країн обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, а особливу увагу приділили подальшій взаємодії у сфері безпеки та оборони.

«Високо ціную, що дружня Канада є одним із лідерів підтримки України у протистоянні російській агресії. Але зараз – критичний момент для нас і для всього світу, і Україна потребує посилення допомоги», – наголосив Зеленський.

Також очільник України поінформував Трюдо про ситуацію на фронті та поділився оцінками її можливого розвитку. Ішлося також про навчання українських молодших офіцерів у межах канадської тренувальної місії UNIFIER. Крім того, президент підкреслив важливість реалізації всіх пунктів української формули світу.

Зеленський акцентував і на питанні євроатлантичної інтеграції України. За його словами, на Вільнюському саміті НАТО в липні мають бути прийняті конкретні рішення щодо членства нашої держави в Альянсі та надані чіткі сигнали, що Україна стане членом НАТО.

Крім того, президент відзначив допомогу, яку надає Канада для розмінування деокупованих територій.

«Хочу подякувати вам за практичну допомогу в розмінуванні та за оперативне опрацювання вашим урядом та канадськими виробниками наших запитів», – сказав він.

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден зустрінеться з українським колегою Володимиром Зеленським у японській Хіросімі, щоб підкреслити беззаперечну підтримку України Сполученими Штатами. 

До слова, Володимир Зеленський прибув до Хіросіми в Японії, де з 19 травня триває саміт «Великої сімки».

Читайте також: Зброя, ППО, винищувачі: Зеленський підсумував перший день роботи в Японії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: