Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Вибух на території посольства України в Іспанії. Рука Москви?

Внаслідок вибуху у Мадриді постраждав співробітник дипломатичного відомства
фото з відкритих джерел

Справу вестиме досвідчений слідчий суддя Хосе Луїс Калама

Цілий вечір моніторив іспанські ЗМІ, передчуваючи, що вибух на території посольства України в Іспанії матиме продовження. І дочекався. Окрім загальновідомих новин про легке поранення одного співробітника посольства, і що провадження відкрито за статтею тероризм, і що справу вестиме досвідчений слідчий суддя Хосе Луїс Калама, з'явилася ще одна.

За повідомленням газети «Лас Провінсіас», дещо пізніше схожий пакет з вибухівкою надійшов у Сарагосі. Такий збіг можна було б віднести на рахунок якогось місцевого злочинного угруповання, якби не одна обставина. Адресатом у Сарагосі виявилося підприємство «Інсталаса», яке від самого початку російської агресії постачає гранатомети Збройним Силам України. Підприємство відправило до України сотні гранатометів С-90, які успішно перетворили на металобрухт російську бронетехніку.

Інформація про це безборонно «гуляла» сторінками іспанської преси і могла привернути увагу російської агентури.

Персонал «Інсталаси» свідомий можливих ризиків і провокацій з її боку, тому на підприємстві підозрілий пакет ніхто не намагався розпечатати: одразу викликали спецслужби. Хоча в обох випадках відправник не був зазначений, відомо, що обидва відправлення робилися з території Іспанії.

А отже від сеньйора Хосе Луїса Калами можна очікувати цікавих новин.

Читайте також: Посол України в Іспанії повідомив нові деталі вибуху у Мадриді
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: