Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Росія часто сама збиває свої літаки

У Білгородській області РФ 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76
колаж: glavcom.ua

В усіх бідах війни є тільки одна винна сторона – РФ

Росія не перший раз робить провокаціі і вбиває українських полонених і звинувачує потім українських військових.

Збиті літаки

24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгення, російська ППО збила російський військово-транспортний літак Ан-26 біля села Девіца Воронізьскоі області.

Усього під час війни зафіксовано понад 10 випадків знищення своїх літаків та гелікоптерів самою російською ППО, деякі з них широко відомі та зафіксовані на відео.

18 липня 2023 року над окупованим Алчевськом Луганської області на відео потрапив момент знищення російською ППО літака Су-34.

14 січня 2024 року над Азовським морем приблизно у 150 км від лінії фронту був збитий російський літак А-50 (літаючий радар на базі Іл-76), більшість російських медіа заявили, що літак був збитий російською ППО. Прес-секретар Путіна Дмитро Песков заявив, що Україна до знищення А-50 непричетна.

Вбивства полонених

28 липня 2022 року у будинку утримання українських військовополонених у селі Оленівка Донецької області був підірваний вибуховий пристрій. 53 українських полонених загинули, 130 поранено. У підриві будинку росіяни звинуватили українську армію, хоча ніяких доказів не навели. З розповіді виживших полонених, які вижили, вибух не був результатом обстрілу, а виглядав як закладка потужної бомби, яку могли встановити тільки самі росіяни.

Випадків вбивства полонених росіянами – десятки, деякими вони хизуються та викладають в інтернет.

Російська пропаганда постійно розповсюджує тему, що ніби Україна не хоче обмінів полоненими – і так росіяни робили починаючи з 2014 року, щоб спровокувати невдоволення діями української влади в українському суспільстві. Тоді теж обмінів не було роками.

В усіх бідах війни є тільки одна винна сторона – РФ.

Читайте також: Катастрофа Іл-76. Які заяви зробила Україна та Росія (фото, відео)
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: