Побиття Найєма: підозрюваним продовжили запобіжний захід

Побиття Найєма: підозрюваним продовжили запобіжний захід
Нардеп Мустафа Найєм після нападу

Двом затриманим продовжено запобіжний захід до 30 липня

Шевченківський районний суд Києва в понеділок, 25 червня, продовжив запобіжний захід двом підозрюваним у нападі на народного депутата Мустафу Найєма. Про це повідомив брат нардепа Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook. 

«Громадянину України Саїтову Ахмеду-Абубакаровичу (водієві) продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 07:00 до 30 липня 2018 року (задовольнити клопотання прокурора)», - написав він. 

Громадянину РФ Саїтову Магомеду-Саліху Арбуєвичу продовжено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 07:00 до 30 липня 2018 року (попередній запобіжний захід був цілодобовим).

Нагадаємо, 23 травня побитого під час нападу Мустафу Найєма виписали з лікарні. За словами нардепа, він з адвокатами почав готуватися до відкритого судового процесу.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження через конфлікт, в якому постраждав нардеп. Подію кваліфікували як хуліганство. Додатково було відкрито справу за статтею 122 частина 1 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня).

У соцмережі було оприлюднене відео моменту побиття Найєма, в якому брали участь п'ять нападників.

Як відомо, зловмисників затримали, один із них втік до Баку.

Обвинуваченого у нападі на депутата громадянина Росії Магомеда-Саліх Саїтова взяли під цілодобовий домашній арешт до 30 червня. Ще двох підозрюваних - Ахмета Саїтова та Умала Тімербілатова - суд відправив під нічний домашній арешт.

Також було прийняте рішення про обрання для четвертого підозрюваного - Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова - запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави

Натомість суд в Азербайджані відпустив Магомеда-Аміна Саїтова під особисте зобов’язання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: