Сільські голови на Хмельниччині підробляли заповіти та забирали землю односельчан

Сільські голови на Хмельниччині підробляли заповіти та забирали землю односельчан
Сільських голів обвинувачують у зловживанні службовим становищем 
фото з відкритих джерел

Зловмисникам загрожує обмеження волі та штраф

На Хмельниччині до суду скерували обвинувальні акти щодо двох сільських голів, які підробляли заповіти померлих односельчан. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

«За даними слідства, голова села «розпорядилась» майном давно померлих односельчан, які за життя нікому його не заповіли. На підставі підроблених нею заповітів її знайомі отримали у власність більше 5 га землі. Інша обраниця не посоромилась оформити заповіт щодо 3,3 га землі на ім’я свого чоловіка», – повідомили у прокуратурі.

Сільських голів обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службове підроблення (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 4250 до 12750 грн.

Раніше повідомлялося, що понад 103 гектари, або майже 3% усієї землі сільськогосподарського призначення, що була виділена учасникам АТО на Волині, наразі зосереджено у власності ТОВ «МГК Форест» – компанії, що пов’язують із народним депутатом сьомого та восьмого скликань Сергієм Мартиняком.

Нагадаємо, ціни на сільськогосподарські землі на аукціонах зросли на 430%.

Також з 1 січня 2022 року набрав чинності законопроєкт 5600, який скасовує оподаткування (5% та 1,5% від експертної вартості землі) при здійсненні першої купівлі-продажу земельної ділянки.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: