Справа Шеремета: суд ухвалив рішення про запобіжний захід Антоненку

Справа Шеремета: суд ухвалив рішення про запобіжний захід Антоненку
Суд залишив Андрія Антонена під домашнім арештм
Фото: sense.ua

Захист Андрія Антоненка просив суд змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання

Шевченківський районний суд міста Києва залишив без задоволення клопотання захисту обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка про зміну йому запобіжного заходу. Про це оголосила головуюча суддя Оксана Голуб, пише «Укрінформ».

«Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу обвинуваченому Антоненку з домашнього арешту на особисте зобов'язання залишити без задоволення. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає», – зазначила головуюча суддя.

Повний текст ухвали буде проголошено 30 липня о 15:40.

До цього суд досліджував матеріали справи, раніше надані прокурором, зокрема – присутні прослухали низку аудіозаписів, серед яких – розмови Антоненка, а також – розмови Кузьменко, з різними особами. Також суд дослідив низку протоколів, зокрема, і щодо проведення НСРД, та інші матеріали справи.

Після цього суд розглянув клопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненку, поданого його захистом. Прокурор зі свого боку попросив залишити це клопотання без задоволення. Наступне судове засідання у цій справі призначено на 11:00 2 серпня.

Нагадаємо, 20 липня у Києві відбулася акція пам'яті журналіста Шеремета (відео). Акцію організували на місці, де загинув журналіст – на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві.

Як відомо, п’ять років тому, 20 липня, близько 7:45 на перетині центральних вулиць Києва – Франка і Хмельницького – вибухнув червоний автомобіль «Субару». У салоні автівки був відомий журналіст Павло Шеремет.

Постраждалого витягли з машини ще живим, але отримані травми були надважкими. Шеремет помер у машині швидкої допомоги.

Вибуховий пристрій, унаслідок спрацювання якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугар і ветерану АТО Андрію Антоненку.

Зрештою, Яну Дугар звільнили з-під варти у травні 2020 року. Пізніше, 11 серпня того ж року, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт Кузьменко. Водночас, Антоненка звільнили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт лише 30 квітня 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: