Вбивство дитини поліцейськими: слідчі ще не встановили зброю, підозрювані не здали кров на аналіз

Вбивство дитини поліцейськими: слідчі ще не встановили зброю, підозрювані не здали кров на аналіз

У сторони обвинувачення поки що досить слабка доказова база

Зброя, з якої стріляли в дитину в Переяславі-Хмельницькому, не встановлена. Про це повідомив прокурор Владислав Волян.

Він не зміг сказати, чи була зброя на місці, коли приїхала слідчо-оперативна група.

Щодо того, що хтось третій міг стріляти в дитину, у прокуратурі назвали здогадками. «Прокуратура поки не може висловлювати свою позицію з цього питання», - сказав прокурор після засідання в Голосіївському райсуді.

Під сумнів ставлять покази брата загиблого, який начебто бачив інших людей, що стріляли. «Невідомо коли ці покази давалися. Там немає ні дати, ні часу», - пояснив Волян.

Також сторона обвинувачення повідомила, що не можна 100%-во стверджувати, що поліцейські були п’яними, тому що вони відмовились від здачі аналізів.

«Свідки вказують, що поліцейські були в стані алкогольного сп’яніння. Від тестів вони відмовились. По старому законодавству усі ці питання вирішувались по-іншому, зараз це право особи», - пояснив прокурор.

Також він додав, що підозрювані відмовляються від показань.

Нагадаємо, 4 червня Голосіївський райсуд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому Володимира Петровця та Івана Приходька.

31 травня  до травматологічного відділення Переяслав-Хмельницької лікарні звернулися батьки п’ятирічного хлопчика з попереднім діагнозом відкрита черепно-мозкова травма. У дитини було виявлене кульове поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку.

Поліція заявляла, що їм вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина начебто отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу.  У поліції Київської області 1 червня заявили, що, мовляв, працівник поліції, перебуваючи поза службою, на сусідньому дворі «пристрілював» рушницю і «випадково один постріл влучив на подвір’я, де в цей час гуляла дитина».

Прокуратура ж повідомила, що працівники патрульної поліції 31 травня під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім вирішили розважитись, пострілявши з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах у місці, де могли перебувати люди.

3 червня хлопчик помер у лікарні. Київська обласна прокуратура після смерті 5-річного хлопчика Кирила перекваліфікувала підозру на ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Поліцейським оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: