Житомирські медики змушували онкохворих купувати безкоштовні ліки

Житомирські медики змушували онкохворих купувати безкоштовні ліки
Оганізував оборудку завідувач одного з відділень онкоцентру
фото: СБУ

Медики-шахраї «списували» ліки та продавали їх приватним аптекам за пів ціни

Служба безпеки України викрила медиків Житомирського обласного онкологічного диспансеру на корупційній схемі. Як повідомляє пресцентр СБУ, зловмисники змушували онкохворих купувати дороговартісні ліки в аптеках, хоча медикаменти їм безкоштовно давала держава.

Оганізував оборудку завідувач одного з відділень онкоцентру спільно зі своїм колегою. Медики призначали онкохворим лікування, а дороговартісні ліки пропонували купувати в аптеках – це при тому, що дані медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого.

Медики-шахраї «списували» отримані ліки і продавали їх приватним аптекам за пів ціни. Препарати збували у декількох обласних центрах. Схема діяла щонайменше впродовж останніх пів року.

У ході обшуків, проведених у службових кабінетах обох зловмисників та у їх приватних автомобілях; в аптечних пунктах, задіяних у протиправній схемі, вилучили:

  • майже пів мільйона гривень готівки;
  • чергову партію готових до «збуту» ліків (50 упаковок дороговартісного медпрепарату).

Триває досудове розслідування для виявлення всіх причетних до незаконної діяльності осіб.

Додамо, що уряд врегулював дистанційну торгівлю ліками.

Минулого тижня Рада спростила закупівлю інноваційних ліків.

На початку вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №5547 «Про лікарські засоби». Документ має гармонізувати українське законодавство із законами ЄС

Днями МОЗ порахував, скільки грошей українці витрачають в аптеках. З'ясувалося, що українці щорічно витрачають в аптеках близько 39 млрд гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: