Стало відомо, який фільм представлятиме Україну на «Оскарі»

Стало відомо, який фільм представлятиме Україну на «Оскарі»
Фільм української режисерки Наталії Ворожбит візьме участь у премії «Оскар»
фото з відкритих джерел

Цьогоріч український фільм обирали 11 членів комітету, хоча через конфлікт інтересів троє членів комітету не мали права голосу

Фільм української режисерки Наталії Ворожбит «Погані дороги» візьме участь у премії «Оскар», він представлятиме Україну. Про це йдеться у Facebook Українського оскарівського комітету.

«Український оскарівський комітет обрав фільм-кандидат, який представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії Міжнародний повнометражний фільм», – відзначено в повідомленні.

2665916

Відомо, що цьогоріч український фільм обирали 11 членів комітету. Хоча через конфлікт інтересів троє членів комітету не мали права голосувати.

Фільм «Погані дороги» отримав п'ять голосів і додаткових три бали: за світову прем'єру на фестивалі класу А, нагороду на фестивалі класу А і рецензії в міжнародних профільних виданнях.

Крім того, фільм «Відблиск «набрав два голоси і два додаткових бали, «Носоріг» – один голос і два додаткових бали, «Стоп-Земля» – три голоси і три додаткових бали, «Чому я живий» – нуль балів.

До слова, президент України Володимир Зеленський підписав указ про присудження премії імені Олександра Довженка кінорежисерці Наталії Ворожбит.

Наталка Ворожбит – відома українська драматургиня, режисерка, сценаристка. Написала сценарії до таких фільмів, як «Кіборги» та «Дике поле», а також виступила шоуранеркою та сценаристкою серіалу «Спіймати Кайдаша».

У 2020 році дебютувала як режисерка із фільмом «Погані дороги», який отримав нагороду на «Тижні критики» Венеціанського кінофестивалю і три нагороди Національної премії кінокритиків «Кіноколо».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: