Дослідники знайшли простий і смачний спосіб зменшити ризик діабету

Дослідники знайшли простий і смачний спосіб зменшити ризик діабету
У середньому в одній чашці кави від 70 до 150 мг кофеїну, і вчені вважали, що вживання від трьох до п'яти порцій кави на день може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Кофеїн прискорює метаболізм, збільшує спалювання жиру і знижує апетит, а це скорочує ризик ожиріння і хоча б частково зменшує ймовірність розвитку діабету

Високі концентрації кофеїну в плазмі можуть знизити ризик розвитку діабету другого типу та ожиріння. Про це свідчать висновки міжнародної команди дослідників.

У середньому в одній чашці кави від 70 до 150 мг кофеїну, і вчені вважали, що вживання від трьох до п'яти порцій кави на день може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Проте більшість досліджень досі не могла точно встановити зв'язок кофеїну зі зниженим ризиком розвитку діабету, як і відокремити його ефект від впливу інших факторів.

Нове дослідження впливу кофеїну

Міжнародна команда дослідників зі Швеції, Великобританії та Данії використала метод менделівської рандомізації. Вони з'ясували, наскільки високий рівень кофеїну в крові впливає на утворення жирових відкладень, а також довгострокові ризики розвитку діабету другого типу та основних серцево-судинних захворювань.

Майже 10 тис. осіб переважно європейського походження брали участь у шести довгострокових дослідженнях.

Кофеїн знижує ризик діабету

У людей, в організмі яких кофеїн метаболізується повільніше, рівень кофеїну в крові в середньому вищий, ніж у людей із високою швидкістю метаболізму кофеїну. Результати аналізу показали, що у таких людей у ​​середньому нижчий індекс маси тіла, менше жирових відкладень і нижче ризик розвитку діабету другого типу. А ось на ризик виникнення серцево-судинних захворювань високий рівень кофеїну серйозно не вплинув.

Вчені зробили такий висновок: добре відомо, що кофеїн прискорює метаболізм, збільшує спалювання жиру і знижує апетит, а це скорочує ризик ожиріння і хоча б частково зменшує ймовірність розвитку діабету. Можливо, у майбутньому несолодкі напої з кофеїном можуть стати простим способом профілактики цих захворювань.

До слова, вчені знайшли простий та приємний спосіб продовжити тривалість життя (дослідження).

Читайте також: П'ять продуктів, які шкодять серцю: список від американської кардіологині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: