Медики назвали найкорисніший хліб
Експерти кажуть, що житній хліб знижує ризик розвитку раку
Житній хліб є найкориснішим, у ньому містяться особливо значущі харчові волокна. Про це заявила дослідниця Інституту охорони здоров'я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен (Niina Kaartinen), пише Helsingin Sanomat.
За її словами, якщо є цей продукт вживати один раз на день, жінки в середньому одержують 20% клітковини, а чоловіки – 30%. У житньому хлібі є вітаміни групи В, тіамін та фолієва кислота.
Також у хлібі є такі мінеральні речовини як залізо, магній, цинк, мідь та йод. Професор Університету Східної Фінляндії Марьюкка Колехмайнен (Marjukka Kolehmainen) погоджується з тим, що ключові корисні властивості житнього хліба пов'язані з клітковиною. Крім іншого, продукт знижує вироблення серотоніну в кишечнику. Включення до раціону житнього хліба позитивно вплине на жировий та вуглеводний обмін, а також загальмує розвиток діабету другого типу.
Житній хліб корисний і здоров'я кишечника, оскільки знижує ризик розвитку раку.
До слова, в ООН зааявили, що світові ціни на зерно досягли максимуму за 10 років.
Нагадаємо, у 2021 році Україна зібрала рекордний за 30 років врожай.
Згодом виробники хліба пояснили, чому в Україні він дорожчий, ніж у Європі.
Також експерт пояснив, куди зник рекордний врожай.
- До списку виробників продовольства, які отримуватимуть пільговий газ потрапило 7 тис. підприємств
- Хліб дорожчає, але експорт зерна не зупиняється. «Укрзалізниця» оприлюднила цифри
- Українці залишаться без хліба? Пекарський бізнес почав шантажувати владу
- Цьогорічний урожай зерна б'є рекорди, а ціни на хліб зростуть на 40%
- Годі, тату, торгувати! Куди зник рекордний врожай і чому дорожчає хліб
Коментарі — 0