«Стрімке погіршення та смерть». Директор «ковідної» лікарні розповів про особливості нової хвилі пандемії

«Стрімке погіршення та смерть». Директор «ковідної» лікарні розповів про особливості нової хвилі пандемії

Серед важкохворих пацієнтів Чернівецької обласної інфекційної лікарні – жодного щепленого хоча б однією дозою вакцини, наголосив Дмитро Домбровський

фото з відкритих джерел

Особлива загроза – для тих, кому 50 і більше

Інфіковані коронавірусом пацієнти – переважно люди з груп ризику з важкими супутніми захворюваннями, повідомив в інтерв’ю «Главкому» директор Чернівецької обласної інфекційної лікарні Дмитро Домбровський. Проте відмінність нинішньої хвилі захворюваності у тому, що хворий недовго перебуває у стані середньої тяжкості, після чого настає різке погіршення та смерть.

«Однозначно нинішній перебіг має свої чітко виражені особливості. Пацієнти якийсь час перебувають у стані середньої важкості, потім настає різке, стрімке погіршення і досить скоро після цього – смерть. Однак незмінним залишається те, що критичний стан характерний для тієї самої групи пацієнтів, що й під час попередніх спалахів: це люди із важкими супутніми патологіями, із цукровим діабетом, із надлишковою вагою, серцево-судинними захворюваннями», – наголосив Домбровський.

Щодо віку пацієнтів, які потрапляють у лікарню, то він з приходом нового штаму коронавірусу не змінився, зазначив лікар.

«Вік шпиталізованих пацієнтів та пацієнтів із важким перебігом лишається тим самим, що і за попередніх хвиль захворюваності: 50 і старші», – сказав Домбровський.

Як відомо, 23 вересня Україна переходить у «жовту» зону карантину. У МОЗ повідомили, що майже усі госпіталізовані з коронавірусом в Україні – невакциновані.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації проти коронавірусної хвороби для працівників освіти та чиновників.

Як повідомив міністр охорони здоровя Ігор Ляшко, у регіони вже направлені інноваційні ліки прямої дії на коронавірус, які в Україну доставили з США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: