Вчені заявили про користь шоколаду для збереження молодості
Фахівці провели дослідження, результати якого показали, що любителі солодощів жили на рік довше за тих, хто їх не їв
Вчені з Гарвардського університету розповіли про корисні властивості темного шоколаду. Вживання цього продукту сприяє збереженню молодості, повідомляє Express.
Фахівці провели дослідження, результати якого показали, що любителі солодощів жили на рік довше за тих, хто їх не їв.
Завдяки високому вмісту антиоксидантів та мінералів темний шоколад покращує кров'яний тиск та запобігає виникненню онкології, а також серцево-судинних захворювань.
Вчені Гарварда також заявили про користь темного шоколаду для пам'яті та роботи мозку. Вони назвали його ефективним продуктом зменшення резистентності до інсуліну й уповільнення старіння.
При цьому кількість активних сполук у шоколаді безпосередньо залежить від концентрації какао.
Дослідники додали, що люди, які з'їдають три плитки темного шоколаду на місяць, продовжують собі життя. Ризик передчасної смерті у них склав на 36 відсотків менше, ніж у тих, хто відмовляє собі у вживанні цього продукту.
Раніше лікарка-кардіолог Наталія Іванюк розповіла про чотири віки для обов’язкової перевірки серця. Також вона поділилася своїм особистим топом корисностей для серця. Зокрема радить вживати зелень, помідори та молоду картоплю.
У людей, які відходять до сну в період з 22:00 до 23:00, нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідники з Великобританії проаналізували зв'язок між часом відходу до сну та серцево-судинними захворюваннями, взявши до уваги супутні фактори – тривалість та регулярність сну, хронотип людини тощо. З'ясувалося, що у тих, хто засинав опівночі чи пізніше, ризик розвитку серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто засинав о 22:00-23:00, був на 25% вищим.
Коментарі — 0