Єврокомісія виділить Україні €50 млн: на що підуть кошти

Єврокомісія виділить Україні €50 млн: на що підуть кошти
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
фото з відкритих джерел

Урсули фон дер Ляєн зауважила, що з часом ці інвестиції допоможуть українським портам повернутися до обсягів експорту, які були до початку війни

Європейська Комісія виділить Україні 50 мільйонів євро для відновлення портової інфраструктури, що постраждала від ударів Росії, з метою полегшення подальшого експорту агропродукції на міжнародний ринок. Про це йдеться у листі президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до президента України Володимира Зеленського.

У листі фон дер Ляєн привітала відкриття Україною чорноморського гуманітарного коридору, який дозволив продовжити морський експорт.

«Аби підтримати ці зусилля Єврокомісія робить доступними 50 мільйонів євро на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів», – йдеться у листі.

Урсули фон дер Ляєн зауважила, що з часом ці інвестиції допоможуть українським портам повернутися до обсягів експорту, які були до початку війни.

Також було зазначено, що лише у жовтні цього року Україна експортувала 4,6 мільйона тонн зерна – 3,6 мільйона тонн через морські шляхи та ще 1 мільйон тонн залізницею та автотранспортом.

Раніше повідомлялося, що група країн-членів ЄС наполягає на послабленні пропозицій Європейського Союзу, спрямованих на боротьбу з обходом санкцій проти Росії через треті країни. 

Нагадаємо, Чехія виступила із ініціативою про можливість обмеження пересування російських дипломатів територією ЄС. Передбачається, що ці обмеження можуть внести до 12-го список санкцій, робота над яким ведеться в ЄС.

«Чехія хоче, щоб російські дипломати отримували візи та посвідки на проживання, які дозволяють пересуватися тільки територією країни перебування, а не всією Шенгенською зоною», – пише Financial Times. Крім того, Чехія висунула пропозицію приймати лише біометричні паспорти.

Financial Times зазначає: найбільше занепокоєння Праги викликає питання, пов'язане з російськими чиновниками, які отримали візи Австрії для роботи в установах ООН у Відні. Завдяки цим візам чиновники можуть потім з Австрії поїхати до Чехії чи інших країн.

До слова, ЄС підготував 12-й пакет санкцій проти РФ. У проєкті 12-го пакету санкцій проти Росії Європейська комісія, зокрема, пропонує нові заборони на продаж танкерів, які були у використанні. Це робиться для того, щоб Росія не могла обходити санкції, пов'язані з експортом нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За словами експерта, блокування суден у коридорі призводить також і до іміджевих втрат – адже Україна доклала значних зусиль для його відкриття
Блокування суден у морському коридорі це прямий саботаж окремих чиновників – генеральний директор ФРТУ
Із 2023 року змінилася дата написання радіо диктанту національної єдності
Сьогодні відбудеться радіодиктант національної єдності: як долучитися
За словами Брінк, жодна одиниця озброєння чи гуманітарної допомоги від США не була використана Україною не за призначенням
Посол США розповіла, як Україна використовує західне озброєння
Шойгу знову взявся говорити про ядерну загрозу з Росії
Шойгу пригрозив зіткненням ядерних держав і згадав про Україну
Ікону написав Олександр Просвірнов
У РФ з’явилася ікона Іллі Муромця із загиблими в Україні окупантами
США ввели обмеження на експорт до Китаю обладнання для виробництва мікросхем
Китай масово скуповує у США обладнання для виробництва чипів
ЗСУ чинять опір наступу росіян поблизу Авдіївки: аналіз ISW
ЗСУ чинять опір наступу росіян поблизу Авдіївки: аналіз ISW
Російський продюсер Дмітрій Троїцький очолює один з ключових напрямків у медіахолдингу Віктора Пінчука
Російський медіаменеджер попри повномасштабну війну досі керує телеканалами Пінчука
Нельсон переконуватиме турецьких високопосадовців приєднатися до санкцій проти РФ
Заступник міністра фінансів США їде до Туреччини: переконуватиме приєднатися до санкції проти Росії
Дата публікації новини: