Масована ракетна атака на Україну: яка ситуація в регіонах

Масована ракетна атака на Україну: яка ситуація в регіонах
фото: Telegram/ANDRII NEBYTOV
Поліція показала уламки ворожої ракети, яку збили на Київщині

У кількох областях є прильоти

Зранку 16 грудня окупанти завдали масованого ракетного удару по значній частині території України. Російська армія запустила по території України щрнайменше понад 60 ракет. У багатьох регіонах спрацювало ППО, проте є і влучання. Харківська область повністю знеструмлена, у Києві – перебої зі світлом та водопостачанням, у Запоріжжі руйнування, у Кривому Розі внаслідок атаки рашистів є загиблі. У зв’язку з прильотами в енергооб’єкти в декількох областях по всій країні вводяться екстрені аварійні відключення світла.

Без світла опинилися зокрема Харків, Полтава, Бориспіль, що на Київщині, і Павлоград на Дніпропетровщині. У Кременчуці немає не лише електроенергії, а й тепла. У декількох районах Києва також зникло світло, немає тепла та не працює водопостачання.

Масштабна повітряна тривога в Україні тривала більше чотирьох годин. Станом на 12:19 в Україні відбій повітряної тривоги. 

Київщина

Спочатку повідомлялося про роботу ППО у Київській області. Згодом вибухи прогриміли і у столиці. Міський голова Віталій Кличко повідомив про вибухи у Деснянському та Голосіївському районах. 

Мер Бучі повідомив про успішну роботу протиповітряної оборони поблизу міста. Місто Бориспіль Київської області переходить на аварійний режим роботи. Критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Воду подаватимуть за графіком від 6:00 до 9:00, від 18:00 до 21:00.

Рух столичного метро тимчасово зупинено на всіх гілках. Підземні станції працюють як укриття. 

У Київській області на території Броварської громади уламки збитої російської ракети впали на приватні житлові будинки. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко. 

КМВА повідомила, що Київ витримав одну з найбільших ракетних атак з початку повномаштабного вторгнення. У повітряному просторі столиці було зафіксовано близько 40 ракет. З них силами ППО було знищено 37.

Київський метрополітен наразі не може відновити роботу як вид транспорту через відсутність необхідної потужності для руху поїздів унаслідок ракетних ударів ворога. Метро працює тільки як укриття.

Харківщина

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про три прильоти по об’єктах критичної інфраструктури.   

Харків повністю знеструмлений внаслідок чергової масованої атаки армії РФ. Російські терористи вдарили по Харківщині 10-ма ракетами.

Кривий Ріг 

Інформація про ракетний удар з’явилася від мера Кривого Рогу Олександра Вілкула. «Кривий Ріг. Є ураження ракетами», – йдеться в повідомленні. Внаслідок атаки кілька міст залишились без електроенергії.

Під час повітряної тривоги російські терористи влучили ракетами у житловий будинок в Кривому Розі. Внаслідок ракетної атаки загинули двоє людей. Ще п’ятеро отримали поранення, серед них діти.

Запоріжжя

Російські терористи під час повітряної тривоги влучили по Запоріжжю 12 ракетами. Про це повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв.

Вінниця 

Близько 9:20 у Вінниці пролунав вибух. Про роботу ЗСУ повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

«Залишайтесь в укриттях! Чекайте відбою повітряної тривоги! Працює ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Полтавщина

Внаслідок масованого ракетного обстрілу Полтава залишилася без електроенергії. Місто Кременчук (Полтавська область) залишилось без електро- та теплопостачання.

У Полтавській області працює протиповітряна оборона. За інформацією місцевих жителів, у різних районах області зникла електроенергія.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін поінформував, що після відбою повітряної тривоги жителі області можуть звернутися до Пунктів незламності, аптек, магазинів, АЗС і банків, які працюватимуть, попри відключення світла.

Житомирщина

Російські загарбники під час повітряної тривоги завдали ракетного удару по Коростеню на Житомирщині. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Зазначається, що ймовірна довготривала відсутність енергопостачання.

Надзвичайна ситуація в енергосистемі

Масований ракетний удар російських терористів сьогодні спричинив втрату понад 50% споживання енергосистеми України. «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: