Мендель назвала кількість вбитих українських військових на Донбасі з початку року

Мендель назвала кількість вбитих українських військових на Донбасі з початку року
Уже цієї зими відновилися активні обстріли бойовиків
Фото з відкритих джерел

Вже цього року загинули 26 українських військових

Із початку 2021 року російські найманці забрали життя 26 українських військових, які захищали кордони держави у зоні ООС. Про це в етері передачі «Погляд з Банкової» на телеканалі «Дом» розповіла прессекретарка президента України Юлія Мендель.

Мендель нагадала, що у липні 2020 року було досягнуто нових домовленостей дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Завдяки цьому життя людей були збережені. А вже цієї зими відновилися активні обстріли.

«За пів року, які дотримувалися режим тиші, було всього п’ять загиблих з нашого боку. А вже цього року, за понад 3 місяці загинули 26 українських військових. Ця сумна статистика показує, що нехай хоч крихкий, але все ж баланс був порушений. Але наше стійке переконання – до миру повинні вести тільки перемовини. Саме тому ми добиваємося перемовин Нормандського формату і будемо рухатися до миру усіма можливими дипломатичними засобами», – каже Мендель.

Нагадаємо, на Донбасі, у суботу, 10 квітня, бойовики продовжували порушувати режим тиші та обстрілювати бійців Операції об'єднаних сил. Внаслідок обстрілів поранення отримав український військовослужбовець.

Раніше в зведенні не було даних про пораненого військового. Повідомлялося, що станом на 17:00 суботи проросійські бойовики сім раз порушили режим припинення вогню.

Зазначимо, Міністерство закордонних справ України провело 16 телефонних розмов з очільниками зовнішньополітичних відомств інших країн щодо стягування Росією військ до українських кордонів. Усі вони запевнили в підтримці територіальної цілісності України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: