На Київщині вогнеборці врятували від пожежі ціле село (фото)

На Київщині вогнеборці врятували від пожежі ціле село (фото)
Рятувальникам з трьох областей вдалося ліквідувати пожежу, площею 2,8 га
фото: ДСНС України, Facebook

Під загрозою загорання опинилися приватні житлові будинки, ферма з тваринами та будівля школи

У Вишгородському районі Київщини рятувальники ліквідували пожежу площею 2,8 га, яка загрожувала селу Мар'янівка. Про це сьогодні, 10 вересня, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС)

«На Київщині надзвичайники врятували від вогню ціле село», – повідомили у ДСНС.

Як зазначили вогнеборці, у Вишгородському районі, поблизу села Мар'янівка, учора загорілася суха рослинність на відкритій території. Через сильні пориви вітру вогонь за лічені хвилин пройшов сотні метрів поля, чагарників і городів.

Під загрозою загорання опинилися приватні житлові будинки, ферма з тваринами та будівля школи.

Як повідомили у ДСНС, рятувальникам з трьох областей вдалося ліквідувати пожежу, площею 2,8 га. 

Учора повідомлялося, що у Київській області триває ліквідація пожежі на відкритій території. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Наразі на місці працюють 399 рятувальників, 103 одиниці техніки від ДСНС, залучені з різних куточків України, а також 17 одиниць техніки від лісового господарства. Через сильний вітер вогонь швидко розповсюджується на нові ділянки. До ліквідації пожежі також залучено п’ять одиниць важкої інженерної техніки для створення мінералізованих смуг. Працюють бульдозери, трактори й важкі тягачі», – йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Крім того, фахівці радіаційно-хімічного захисту постійно обстежують територію. На даний момент, запевнили рятувальники, радіаційний фон у нормі.

До слова, на Київщині горять торфовища. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС). Надзвичайники виявили три осередки загорання торфу в області.  До ліквідації пожежі залучені 75 вогнеборців і 21 одиниця техніки.

 


 

 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: