Прикордонники відмовилися випустити мера Чернігова до Польщі

Прикордонники відмовилися випустити мера Чернігова до Польщі
Владислав Атрошенко їхав у відрядження в місто Жешув
фото: suspilne.media

Атрошенка спочатку розвернули на пункті пропуску Краковець, а потім відмовили у виїзді

Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка 19 червня не випустили до Польщі. Він їхав у відрядження в місто Жешув, щоб підписати договір про партнерство, повідомляє «Суспільне».

Атрошенка спочатку розвернули на пункті пропуску Краковець, а потім відмовили у виїзді. Причин очільнику Чернігова не озвучили.

«У мене нема пояснень, чому мене не пустили. Мені їх не надали, в чому є помилки в оформленні документів, чи якісь інші проблеми. Мені запропонували згідно з законом звернутися до голови Держприкордонслужби», – сказав Атрошенко.

Також він додав, що звернеться до юристів і планує позиватися до суду. У коментарі виданню «Страна», він розповів що в складі делегації було ще 3 людини, питання щодо документів виникло тільки до нього. За його словами, у нього в переліку документів є всі дозволи на перетин кордону.

«Прикордонний інспектор Лілія Турко вилучила документи без пояснення причини і запропонувала поговорити з начальством», – сказав він.

Також зі слів Атрошенка, він пов’язує цю історію з конфліктом з одним із працівників Офісу Президента.

«Конфлікт старався розвинути голова Чернігівської ОВА Чаус, роблячи абсолютну дурницю, намагаючись зірвати моє відрядження до Давоса. Чаус тоді міг не телефонувати в ОП з кляузою, але чомусь це зробив. Це перешкоджання моїй професійній діяльності та дискредитація подібними діями Президента, це ознаки телефонного права та митний кордон», – сказав Атрошенко.

Раніше мер Чернігова повідомив, скільки людей загинуло під час блокади міста рашистами.

Нагадаємо, за дорученням президента України Володимира Зеленського до звільненого від окупантів Чернігова була доставлена гуманітарна допомога.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: