СБУ вручила підозру провокатору-антивакцинатору Остапу Стахіву (фото)

СБУ вручила підозру провокатору-антивакцинатору Остапу Стахіву (фото)
Остап Стахів називає себе журналістом, хоча не представляє жодне офіційне ЗМІ
фото скріншот відео

У квартирі активіста також пройшли обшуки

Співробітники Служби безпеки України вручили підозру львівському активісту Остапу Стахіву, який називає себе журналістом, хоча не представляє жодне офіційне ЗМІ. Про це повідомляє пресслужба Національного Корпусу Львівщини. Також у квартирі Стахіва пройшли обшуки.

За попередніми даними, причиною обшуку ковід-дисидента Стахіва стала ухвала суду.

Обшуки у квартирі активіста, що на вулиці Франка, 60, почалися близько 12:00. На місці вручення підозри зібралося багато «захисників» Остапа Стахіва, які розмістилися на сходовій клітці та стверджували, що прийшли туди «за правду». На відео також видно працівників СБУ в касках, а також медиків і людей у цивільному одязі.

У пресслужбі СБУ Львівської області повідомили, що Стахіву оголосили підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Йому загрожує від 5 до 10 років тюрми.

«У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, у тому числі листування, у ході якого зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою»», – уточнили в пресслужбі СБУ.

Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка. Також Стахів поширює фейки про вакцинацію та різні теорії «всесвітньої змови».

Крім цього, Стахів організовує пікети противників вакцинації і збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність Стахіва.

Дії Стахіва та його поплічника підпадають під кваліфікацію таких кримінальних правопорушень: ст. 293 ККУ, ст. 295 ККУ, ст. 350 ККУ, ст. 436-1 ККУ.

Нагадаємо, соціальний психолог Олег Покальчук в розмові з «Главкомом» висловив думку, що рух антивакцинаторів характерний не лише для України, а й для всього пострадянського простору, Європи та США. А підживлює його ніхто інший, як Росія, для якої маніпуляція людською свідомістю є частиною гібридної війни.

Як раніше повідомлялося, антивакцинатори на мітингу в Києві зізналися, що отримують гроші з Росії.

Як повідомлялося, 3 листопада біля Верховної Ради України зібралися противники вакцинації від коронавірусу. Люди стояли з плакатами, на яких написано «Скажи ні обов’язковій вакцинації», «Скажи ні Covid-паспортам», «Скажи ні Covid-фашизму» та ін.

До слова, відомий телеведучий порівняв антивакцинаторів із тарганами.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: