Стала відома причина смерті полоненого військового «Азова» Іщенка в російському СІЗО

Стала відома причина смерті полоненого військового «Азова» Іщенка в російському СІЗО
55-річний Олександр Іщенко помер у російському СІЗО фото: з відкритих джерел
фото: з відкритих джерел

Паламар про вбивство Іщенка: «Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тим принципам та цінностям, які ми відстоюємо на фронті»

Судово-медичний експерт з’ясував, що український захисник Олександр Іщенко, який був водієм у полку «Азов» та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону через «закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом». Про це повідоммив заступник командира бригади «Азов» Святослав Паламар. 

«Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в «Азов» 27 лютого 2022 року», – написав Паламар у Facebook. 

За словами заступника командира бригади «Азов», це не просто «ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими». 

«Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тим принципам та цінностям, які ми відстоюємо на фронті», – наголосив Паламар. 

Висновок судово-медичної експертизи
Висновок судово-медичної експертизи
фото: Святослав Паламар, Facebook
Довідка про причину смерті Олександра Іщенка
Довідка про причину смерті Олександра Іщенка
фото: Святослав Паламар, Facebook

Згідно з результатами судово-медичної експертизи й довідки про причину смерті Іщенка, які опублікував Паламар, до смерті призвели множинні переломи ребер, шок і закрита тупа травма грудної клітки через «контакт із тупим предметом» «намір» якого «невизначений». 

Нагадаємо, пресслужба «Азову» підтвердила інформацію про загибель бійця бригади Олександра Іщенка в російському полоні. Про це повідомляє «Суспільне Донбас». 

Як повідомлялося, перебуваючи у полоні, 22 липня помер захисник Маріуполя, боєць 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України Олександр Іщенко. 

Читайте також: Росія використовує полонених як зброю проти України 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: