Справа про підкуп виборців: на Одещині у керівника відділення «Приватбанку» виявлена «чорна каса»

Справа про підкуп виборців: на Одещині у керівника відділення «Приватбанку» виявлена «чорна каса»
Правоохоронні органи припинили незаконну діяльність під час розподілу 1 млн 300 тис. грн «на майбутню винагороду підконтрольним членам комісій та спостерігачам», - Сарган

«Виборча мережа» працювала на території п'яти районів Одеської області - генпрокуратура

Співробітники прокуратури, Служби безпеки України та Нацполіції виявили в Одеській області факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пише «Інтерфакс».

«Мережа протиправної діяльності поширювалася на території п'яти районів Одеської області: Балтського, Подільського, Окнянского, Кодимського і Савранського. «Чорна каса» перебувала і працювала в режимному приміщенні одного з відділень «ПриватБанку» в м. Подільськ, а саме в службовому кабінеті керівника зазначеного відділення, яка з 2011 року обіймає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переводу банківської установи в статус державної», - написала на у суботу на своїй сторінці Сарган.

За її словами, правоохоронні органи припинили незаконну діяльність під час розподілу 1 млн 300 тис. грн «на майбутню винагороду підконтрольним членам комісій та спостерігачам».

«Виборча мережа» - це підкуп представників виборчих комісій, які повинні були гарантувати голосування за кандидата на виборах президента України. Залежно від розміру виборчої дільниці, представникам комісій планували платити 2-3 тис. грн», - написала прес-секретар генпрокурора.

Сарган стверджує, що під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильності кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчкомів, а також іншу документацію.

«Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб», - також зазначила Сарган.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) і ч.4 ст.160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України ).

Сарган не повідомила, на користь якої політичної сили діяла незаконна схема підкупу виборців, однак процитувала слова генпрокурора України Юрія Луценка: «На тлі заяв кандидата Ю. про вселенський підкуп владою - чергові уроки арифметики «чорної готівки» для її всеукраїнської мережі депутата Д.».

Як повідомлялося, 21 лютого 2019 року заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що один з народних депутатів України є організатором і керівником, так званої, «виборчої піраміди» з підкупу виборців, що діяла в різних регіонах України.

Як зазначалося, координував і фінансував цю «виборчу піраміду» народний депутат з фракції «Батьківщина» (лідером якої є кандидат у президенти України Юлія Тимошенко) Валерій Дубіль. У кожній області організація мала свого представника і одним з таких осіб був член ВО «Батьківщина» Руслан Богдан.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань викликає на допит нардепа Валерія Дубіля в справі про підкуп виборців. Однак народний депутат Дубіль не з'явився на допит в ДБР.

6 березня генеральний прокурор Луценко повідомив, що правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися дати хабар в розмірі 5 млн грн в доларовому еквіваленті кандидату в президенти України, нардепу Юрію Тимошенко за відмову балотуватися. За словами генпрокурора, замовником шантажу і підкупу кандидата виявився народний депутат Валерій Дубіль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

 20 березня у Рівненській області затримали місцевого учасника «мережі підкупу» за одного з кандидатів в президенти
На Рівненщині спіймали агітатора із 2,5 млн гривень «на підкуп» виборців
Поліція перевіряє всі повідомлення щодо порушень виборчого права
На Київщині чоловік напідпитку «пожартував» про підкуп виборців
«На харчування та проїзд». Як ЦВК легалізує підкуп виборців
«На харчування та проїзд». Як ЦВК легалізує підкуп виборців Вибори
22 лютого ЦВК ухвалила постанову, що передбачає відшкодування витрат фізичним особам, залученим до передвиборної агітації
Справа про підкуп виборців. У «Батьківщині» заявляють про тиск на Верховний суд
Анкета за винагороду: поліція відкрила справу за підкуп виборців у Києві
Анкета за винагороду: поліція відкрила справу за підкуп виборців у Києві
Спеціальну доплату отримають люди, у яких базова пенсія нижча за прожитковий мінімум, - Рева
Гройсман схвалив «підкуп» виборців. Найбідніші пенсіонери отримають доплату, але лише у березні та квітні
Слідчим відділом УСБУ в Сумській області пред'явлено підозру поліцейським, які 21 лютого в Сумах за анонімним дзвінком затримали двох осіб
Червакова: Поліцейським, які безпідставно схопили двох громадян за «підкуп виборців», оголошено підозри
Столична поліція перевіряє повідомлення про ймовірний підкуп виборців
Столична поліція перевіряє повідомлення про ймовірний підкуп виборців
В Сумах поліція перевіряє повідомлення про ймовірний підкуп виборців
В Сумах поліція перевіряє повідомлення про ймовірний підкуп виборців
Дата публікації новини: