Хвилина мовчання: згадаймо телеоператора Павла Тимошенка

Хвилина мовчання: згадаймо телеоператора Павла Тимошенка
Телевізійному життю у регіональному корпункті Павло віддав 12 років
фото: Стас Кухарчук / Facebook

Попри проблеми зі здоров'ям, у перші дні російського вторгнення чоловік пішов добровольцем захищати Батьківщину

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо працівника телебачення Павла Тимошенка.

У боях поблизу Вугледара загинув черкаський оператор Павло Тимошенко. Про загибель написав його колега, воєнкор, керівник черкаського корпункту телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук.

Загиблому було 42 роки. Він працював оператором із 2008 року. Має у другому шлюбі двох дітей – сина Назара 14 років (дитина має інвалідність) і доньку Катю 7 років. Донька Богдана, народжена у першому шлюбі, у січні народила дитину, тож Павло став дідусем.

Попри те, що чоловік мав інвалідність, він пішов добровольцем у тероборону в перші дні російського вторгнення. Виконував завдання на території Золотоніського району. З вересня їхній батальйон перекинули в Полтавську область, потім – у район поблизу Бахмута. У лютому – під Вугледар. Тимошенко служив у званні стрілка у складі 118-ої бригади, 157 окремого батальйону територіальної оборони Черкаської області.

Павло на передовій
Павло на передовій
фото: Станіслав Кухарчук / Facebook

Чоловік мав позивний «Знахар», він допомагав побратимам, застосовуючи методи народної медицини. 

Телеоператор загинув на передовій під Вугледаром 5 лютого. Обставини загибелі поки невідомі.

«Бро, з твоїми хворобами та трьома дітьми ти взагалі не мав би бути там... Закон цього не передбачає, але ти в лавах перших пішов захищати свій дім і свою країну. І ти виконав свій обов'язок до кінця! 12 років ти був для мене другою родиною на нашому маленькому черкаському корпункті, ми ділили з тобою все - обіди, вечері, відрядження, радощі і біди... Та більше я не зможу тебе обійняти чи просто привітатись по телефону – ти загинув, загинув захищаючи такий далекий від твого дому Вугледар», – написав Станіслав Кухарчук про свого загиблого колегу.

За даними ІМІ, Павло Тимошенко став 45-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 37 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Читайте також: На фронті загинув відомий український спортсмен

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: