ЗСУ вдарили по бурових платформах «Чорноморнафтогазу»

ЗСУ вдарили по бурових платформах «Чорноморнафтогазу»
Окупанти також використовували вишки для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки
фото з відкритих джерел

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії було захоплено Росією

ЗСУ завдали ракетного удару по бурових вишках «Петро Годованець» і «Україна», які 2014 року захопили російські окупанти. Про це заявив керівник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

«Сьогодні вранці українські війська завдали удару по бурових платформах «Чорноморнафтогазу», врятовано п’ять людей, троє з них поранено, пошуки продовжуються», – йдеться в повідомленні.

Раніше про удар повідомив нардеп Олексій Гончаренко. «Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному Морі зі сторони росіян», – написав він.

Раніше у мережі було опубліковано фотографії військовослужбовців РФ, які позували на буровій установці. Варто нагадати, що у 2014 році Росія захопила так звані «вишки Бойка» – бурові платформи в 100 км від Одеси і 150 км від Криму. Крім газовидобутку, окупанти також використовували їх для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.

Рашисти використовували установку для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідкиРашисти використовували установку для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки

Нагадаємо, воїни ЗСУ відкинули російських окупантів з першої лінії оборони в Херсонській області. Також за повідомленням Інститут вивчення війни, Збройні сили України перейшли до дій та проводять контратаки на кількох напрямках, зокрема у Херсонській області та на Запоріжжі.

Нагадаємо, триває 117-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках і намагається просунутися на Слов’янському напрямку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: