У 23 регіонах України проходять перші вибори у територіальних громадах

У 23 регіонах України проходять перші вибори у територіальних громадах

Вибори до новоствореної ОТГ у смт Магдалинівка Дніпропетровської області

Фото: Микола М’якшиков/Укрінформ

Для проведення перших місцевих виборів утворено 119 територіальних виборчих комісій

Поліція забезпечує правопорядок біля виборчих дільниць на перших місцевих виборах в об’єднані територіальні громади, які відбуваються в 23 регіонах держави.

Про це сказав заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич під час відеоселекторної наради за участі керівників територіальних підрозділів, повідомляє пресслужба НПУ

1577003693-817_02


1577003694-324_02


1577003693-724


1577003694-856

«Олександр Фацевич наголосив, що для проведення перших місцевих виборів утворено 119 територіальних виборчих комісій. Станом на 7 ранку виборчі бюлетені отримали всі дільничні виборчі комісії. Відтак поліція взяла їх під цілодобову охорону», – йдеться у повідомленні.

За його словами, поліція продовжує забезпечувати безпеку та правопорядок під час виборчого процесу.

Ззаначається, що з початку передвиборчої кампанії поліція зареєструвала 47 порушень, пов’язаних з виборчим процесом. Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 14 фактів, підкупом виборців – 5 та фальсифікація виборчих документів – 4 факти. За 7 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Наголошую на швидкому та оперативному реагуванні на всі заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом. Керівники мають взяти на особистий контроль розгляд цих заяв та повідомлень. Ваше завдання забезпечити законність цих виборів»,- сказав Фацевич.

Нагадаємо, у 86 об’єднаних територіальних громадах у неділю відбудуться перші місцеві вибори.

Як повідомлялося, на Кубі вперше за 40 років призначили прем’єра. Президент Куби Мігель Діас-Канель Бермудес призначив міністра туризму Мануеля Марреро Круса першим головою уряду країни відповідно до нової конституції. Посаду прем’єр-міністра на Кубі було скасовано 1976 року тодішнім революційним лідером Кастро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: