Вибори мера Харкова: «Опора» оскаржить результати підрахунку голосів

Вибори мера Харкова: «Опора» оскаржить результати підрахунку голосів
«Опора» заявляє про порушення на виборах у Харкові
фото з відкритих джерел

Зінченко уточнив, що, згідно з процедурою, на оскарження результатів до ТВК дається два дні

Громадянська мережа «Опора» звернулася до Національної поліції через можливу фальсифікацію виборчої документації, а також готується оскаржити результати підрахунку голосів на виборах мера Харкова, де, за даними територіальної виборчої комісії, переміг Ігор Терехов. Про це повідомив координатор «Опори» за спостереженням за виборами в Харківській області Микола Зінченко.

«Ми будемо подавати скарги до міської територіальної виборчої комісії. Оскарження до суду в нас буде ще протягом декількох днів і, якщо нас не задовільнить результат від міської територіальної виборчої комісії, то, думаю, ми звернемося до суду», – наголосив він.

Зінченко уточнив, що, згідно з процедурою, на оскарження результатів до ТВК дається 2 дні, а до суду – 5 днів.

«Зараз є 467 [голосів]. Те, що ми зафіксували, але ще багато перевіряти. [...] Лише сьогодні побачили, коли одна з виборчих дільниць Основʼянського району приїхала здаватись [подавати документи] до Основʼянського ТВК, що голосів за пана Ігоря Терехова на 70 більше, ніж у протоколі про підрахунок голосів на виборчій дільниці, яку отримав наш офіційний спостерігач на цій же дільниці», – розповів він.

Також Зінченко зазначив, що після цього почали перевіряти інформацію в інших районах, у Новобаварському знайшли девʼять дільниць, на яких цифри не збігаються, загалом 397 голосів.

Нагадаємо, «Слуга народу» стверджує про перемогу своїх кандидатів на проміжних виборах до Ради.

Нагадаємо, у неділю, 31 жовтня, у двох мажоритарних виборчих округах у Херсонській та Черкаській областях відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради, у Харкові обирали нового міського голову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: