Зеленський обіцяє власне житло усім, кому з початку війни присвоєно звання Героя

Зеленський обіцяє власне житло усім, кому з початку війни присвоєно звання Героя
фото скріншот відео

Президент зазначив, що у країні починають реалізовувати важливу ініціативу за принципом: Україна захищає тих, хто захищає Україну»

Усім захисникам України, які отримали з початку військової агресії РФ звання Героя і стали кавалерами ордена «Золота Зірка», буде надано від держави власне житло. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що у країні починають реалізовувати важливу ініціативу за принципом: Україна захищає тих, хто захищає Україну».

«За цією ініціативою всі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримують власне житло. Всі, хто, боронячи державу, став кавалером ордену «Золота Зірка». Всі без винятку», – наголосив Зеленський.

За його словами, такими нагородами було відзначено вже 360 українців із початку російського повномасштабного вторгнення.

«Держава подбає про кожного з них – і про тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну», – заявив президент.

Також глава держави подякував усім українським захисникам-Героям за мужню відсіч інтервентам. «Я щиро дякую родинам загиблих за витримку та відвагу. Я щиро вірю, що одного дня про доблесть і подвиги кожного Героя України знатимуть усі в мирній Україні - Україні, яка перемогла. Яка переможе», – йдеться у зверненні Зеленського.

Глава держави сьогодні також вручив 12 сертифікатів на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони, яким було присвоєно звання Героя України, і ще 9 таких сертифікатів – родинам загиблих Героїв, повідомили в Офісі президента.

Триває 650-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 73 бойових зіткнення. 

Із початком поточної доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши БпЛА типу Shahed-136/131. Наслідки уточнюються. Загалом за добу ворог завдав вісім ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 87 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За словами президента, Україна не отримала всієї необхідної їй зброї від союзників, а обмежені сили не дозволяють провести швидкий наступ
Зеленський визнав, що літній контрнаступ ЗСУ не приніс бажаних результатів
Санкції передбачають блокування активів, позбавлення державних нагород, анулювання ліцензій, заборону на транзит і торговельні операції на території України
Зеленський підписав санкції проти 147 росіян
Володимир Зеленський: «10 років тому ми розпочали нову сторінку боротьби»
«Тільки сильні можуть бути єдиними». Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи (відео)
«Майдан-3». Зеленський заявив, що РФ готує кампанію з дестабілізації України
«Майдан-3». Зеленський заявив, що РФ готує кампанію з дестабілізації України
Глав держави повідомив, що військові доповіли про збільшення кількості ворожих штурмів в районах Авдіївки, Куп'янська, Донецького напрямку
Окупанти посили обстріл Херсона після суттєвого підкріплення оборони міста – Зеленський
Росіяни купили будівлю біля центрального складу збройних сил Фінляндії у Ехтарі
Фінляндія побачила нову загрозу у порожній нерухомості росіян
Рада звільнила міністра спорту та ухвалила держбюджет на 2024 рік. Головне за 9 листопада
Рада звільнила міністра спорту та ухвалила держбюджет на 2024 рік. Головне за 9 листопада
Президент Зеленський, голова його Офісу Єрмак та головнокомандувач ЗСУ Залужний: конфлікт вигаданий чи реальний?
Десакралізація Залужного Скандал
Володимир Зеленський пропонує продовжити мобілізацію ще на 90 днів
Терміни воєнного стану та мобілізації: Зеленський вніс до Ради законопроєкти
Дата публікації новини: