Зеленський ветував новий Виборчий кодекс

Зеленський ветував новий Виборчий кодекс
Володимир Зеленський
Фото УНІАН

Доповідати пропозиції Зеленського під час розгляду Виборчого кодексу на засіданні ВР буде представник президента у парламенті Стефанчук

Президент України Володимир Зеленський повернув на повторний розгляд Верховній Раді Виборчий кодекс зі своїми пропозиціями.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

У поданні президента зазначається, що кодекс «містить положення, які не відповідають Конституції України».

Також наголошується, що положення Кодексу «не враховують останні позитивні зміни у виборчому законодавстві, спрямовані на його вдосконалення, не узгоджуються з законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації та організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур».

612f37ca585915ceeb4444f8a8487480_01

«Аналіз положень Кодексу дає підстави для висновку про фактичне збереження складової, характерною для пропорційної виборчої системи із закритими списками», – йдеться у поданні.

Доповідати пропозиції глави держави під час повторного розгляду Виборчого кодексу на пленарному засіданні ВР буде представник президента у парламенті Руслан Стефанчук.

Як повідомлялося, 11 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проект Виборчого кодексу, який передбачає пропорційну систему виборів до парламенту за відкритими списками. За відповідний законопроект №3112-1 проголосували 230 народних депутатів. Закон набуває чинності 1 грудня 2023 року.

Стефанчук назвав головне завдання для Верховної Ради.

Нагадаємо, Верховна рада України у п’ятницю, 13 вересня, скасувала проведення ранкового та вечірнього пленарних засідань у вівторок, 17 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: