Після подій на Хмельниччині у Рівненській єпархії Московської церкви переполох

Після подій на Хмельниччині у Рівненській єпархії Московської церкви переполох
Архієпископ Пимен, керуючий Рівненською єпархією УПЦ МП
фото: Рівненська єпархія

Архієпископ Пимен просить у правоохоронців захисту

Керуючий Рівненською єпархією УПЦ МП архієпископ Пимен звернувся до керівників області, правоохоронних органів та СБУ. Просить подбати про безпеку громадян та вірян УПЦ МП. Про це повідомили в пресслужбі єпархії. 

Звернення було ініційоване через побиття військового у храмі МП у Хмельницькому. 

«Розуміємо, що це були провокативні дії з боку військовослужбовця, але вчиняти насильство над ним було неприпустимою дією. В таких випадках потрібно викликати правоохоронців та реагувати тільки у правовому полі. Ми хочемо попросити вас подбати про безпеку громадян України, вірян УПЦ, тому що подібні провокації можуть призвести до непотрібних для української держави сутичок», – йдеться у зверненні. 

Як повідомлялося, вранці 2 квітня у Хмельницькому в одному із храмів УПЦ МП (Свято-Покровського кафедрального собору) священнослужителі та віряни побили військового. Поліція відкрила провадження за статтею «хуліганство», а біля храму почалася масова акція протесту, під час якої сталися сутички.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин вважає, що ті, хто бив військового, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а «патрульні, які склали протокол на військового, мають бути звільнені».

Протестувальники біля Свято-Покровського кафедрального собору у Хмельницькому зібрали понад тисячу підписів за перехід храму УПЦ МП до Православної церкви України. Ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали містяни під час зібрання; вона вже почала описувати майно собору.

У понеділок, 3 квітня, представники комісії передали документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

4 квітня Хмельницька область заборонила діяльність УПЦ МП.

Читайте також: Як головний собор Хмельницького за день перейшов до ПЦУ. Репортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: