Справа Шеремета. Адвокат Дугарь стверджує, що слідчі Нацполіції приховують докази

Справа Шеремета. Адвокат Дугарь стверджує, що слідчі Нацполіції приховують докази
Матеріали, які характеризують підозрюваного, слід надавати ще до проведення досудових розслідувань, - адвокат

Адвокат Коломієць побачив спробу сторони звинувачення затягнути час та втягнути в справу Офіс генерального прокурора

Слідчі з Національної поліції приховують від суддів докази, що вони зібрали у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів адвокат Яни Дугарь Віталій Коломієць.

Правозахисник для прикладу навів ситуацію, коли слідчі стверджували, ніби ніхто з 66-го госпіталю не був опитаний. Насправді на відео з зали суду, що оприлюднив адвокат, можна побачити, як прокурор Сергій Зузак тримає у руках пачку з протоколами допитів, а потім передає їх суду. «Або ж слідство у клопотанні заявляє, що не отримало документи з архіву західного регіону, а на 39-й хвилині відео прокурор повідомляє про отримані відповіді з архіву Західного регіону, цитує документи», - обурюється захисник.

Адвокат Дугарь стверджує, що матеріали, які характеризують підозрюваного, також слід було надати ще до проведення досудових розслідувань.

Одним з показових моментів Коломієць назвав і подання неправильно оформленого клопотання.

«Документ підписав підполковник міліції з Головного слідчого управління МВС України – ані такого органу, ані такої посади в Україні немає!» - пояснює Коломієць.

Правозахисник аргументує неналежну поведінку слідчих Нацполіції їх намаганням затягнути час та втягнути в цю справу Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 24 січня пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь, відправивши її до військової частини Гвардійська на Дніпропетровщині під нічний домашній арешт з 20:00 до 7:00.

Раніше Печерський районний суд Києва оголосив перерву в засіданні зі зміни запобіжного заходу підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко за клопотанням її адвокатів до 3 лютого.

12 грудня минулого року міністр МВС Арсен Аваков провів спільний брифінг з президентом Володимиром Зеленським, на якому заявив про те, що слідство вивчило тисячі матеріалів, і до вбивства Шеремету причетні низка осіб. За даними поліції, злочинне угруповання підривників нараховувало п’ятеро осіб: Андрій Антоненко - музикант, який воював на Донбасі, Юлія Кузьменко - дитячий хірург (волонтер), Яна Дугарь - військова медсестра та подружжя Грищенків – пара ветеранів-добровольців. Власне, був ще один учасник, за даними слідства,  спеціаліст із виробництва вибухівки, теж ветеран, але він  наклав на себе руки у жовтні, нібито після отримання повістки на допит у справі Шеремета.

Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: