Зеленський і Конгрес США вимагають у Байдена передати радянське озброєння – CNN

Зеленський і Конгрес США вимагають у Байдена передати радянське озброєння – CNN
Держдепартамент працює над тим, щоб визначити, які країни в даний час мають системи ППО радянського виробництва С-300
фото: pravda.com

Йдеться про винищувачі МіГ і зенітно-ракетні комплекси С-300

Президент України Володимир Зеленський і Конгрес США тиснуть на адміністрацію американського президента Джо Байдена, щоб вона знайшла спосіб доставити важке радянського виробництва в Україну. Це озброєння буде використовуватися у війні проти Росії. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що через майже три тижні російського вторгнення в Україну адміністрація Байдена все ще шукає найбільш ефективний спосіб доставки військової допомоги, не спровокувавши більш масштабну війну.

За даними видання, Конгрес і президент Зеленський чинять тиск на чиновників Байдена, щоб вони допомогли в передачі Україні більш важкого озброєння радянського виробництва. Маються на увазі винищувачі МіГ і зенітно-ракетні комплекси С-300. Передбачається, що український президент завтра повторить свою вимогу у зверненні до Конгресу.

CNN з посиланням на джерела зазначає, що Держдепартамент працює над тим, щоб визначити, які країни в даний час мають системи ППО радянського виробництва С-300. Але поки залишається неясним, як Вашингтон компенсує запаси зенітно-ракетних комплексів цих країн.

Як повідомлялося, Сполучені Штати Америки виділять Україні $200 млн на додаткове озброєння і техніку. Президент України Володимир Зеленський з президентом США Джо Байденом обговорили, як іще можна тиснути на Росію заради припинення війни та встановлення миру.

Байден пообіцяв, що потурбується про те, щоб в України було достатньо зброї для захисту від Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: