Лише у Львові за минулу добу українці зекономили 70 тис. кубометрів газу

Лише у Львові за минулу добу українці зекономили 70 тис. кубометрів газу

У Львові розраховують на те, що економія газу в суботу-неділю орієнтовно складе 150 тис. куб. м газу в день

У Львові на заклик НАК «Нафтогаз України» впровадили тимчасові заходи для зменшення споживання газу. Про це повідомляє мерія міста.

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» зазначають, що 2 березня, у порівнянні з 1 березня, теплопостачальне підприємство міста використало на 70 тис м куб газу менше. На вихідні економія буде ще більшою, адже у навчальних закладах запроваджено режим ощадної подачі теплоносія, зі збереженням мінімальної температури, необхідної для того, щоб не замерзла система.

«Заходи економії почали впроваджувати вчора до обіду. Тому за сьогоднішній день економія газу буде ще більша. Оскільки вихідні дні і навчання в закладах освіти нема, служби проводять роботу щодо коригування температури теплоносія, але до такого рівня, щоб не замерзла система. Очікуємо, що економія в суботу-неділю орієнтовно складе 150 тис. куб. м газу в день», - розповів Степан Пакіж, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Нагадаємо, вчора НАК «Нафтогаз України» оприлюднила звернення до українців із проханням протягом наступних 3-4 днів зменшити споживання газу з метою зменшити можливі наслідки енергетичного шантажу з боку Росії.

У Львівській міській раді також закликали власників індивідуальних газових котлів зменшити споживання газу протягом наступних 4-х днів задля економії енергоресурсів.

Нагадаємо, «Газпром» вирішив розірвати контракти з «Нафтогазом».

Натомість Петро Порошенко заявив, що контракт між «Газпромом» і «Нафтогазом України» не передбачає права його розірвання в односторонньому порядку. 

1 березня «Укртрансгаз» заявив про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС.

2 березня компанія «Нафтогаз Україна» звернулася з проханням до українців прикрутити тиск у котлах через дії російського «Газпрому».

Порошенко підтримав флешмоб «Прикрути» і закликав українців економити газ.

НАК «Нафтогаз України» вирішив терміново купувати газ у польській компанії PGNiG після відмови російського ПАТ «Газпром» здійснювати поставки газу в Україну. 

Згодом в «Газпром експорті» заявили, що негайної відмови від транзитного маршруту через Україну не буде.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Холодна весна - 2018. Хроніка газової війни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: