Шмигаль знайшов гроші для закупівлі протиепідемічних засобів для шкіл

Шмигаль знайшов гроші для закупівлі протиепідемічних засобів для шкіл
Голова уряду також нагадав, що для батьків, які хочуть вчити дітей вдома, Кабмін готовий надавати такі можливості 

У місцевих бюджетах є ще 8,5 млрд грн для закупівлі засобів індивідуального захисту для вчителів і освітнього персоналу - прем'єр

На рахунках місцевих бюджетів є ще 8,5 млрд грн для забезпечення шкіл засобами захисту від коронавірусу. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду.

«Ми, станом на вчора, розуміємо, що на залишках місцевого самоврядування на сьогодні перебуває 8,5 млрд грн, які можуть бути і мають бути спрямовані власне на закупівлю засобів індивідуального захисту для вчителів і освітнього персоналу, а також для закупівлі антисептиків і організації всього необхідного, що потребують сьогодні навчальні заклади», - сказав Шмигаль.

Голова уряду також нагадав, що для батьків, які хочуть вчити дітей вдома, Кабмін готовий надавати такі можливості - вчитися онлайн, через телеуроки, домашнє навчання та екстернатуру.

«Всі ці механізми існують, батьки пишуть заяви на керівника школи і можуть обирати для дітей будь-яку форму навчання», - підкреслив Шмигаль.

До відома, пік захворюваності Covid-19 можливий у вересні.

26 серпня уряд продовжив карантин до 1 листопада.

Шмигаль заявив, що адаптивний карантин «очевидно буде продовжений» після 31 жовтня.

Нагадаємо, в Україні станом на 2 вересня за минулу добу виявили 2495 нових хворих на коронавірус. Це на 407 хворих більше, ніж днем раніше. Найбільше заражень зафіксовано у Києві, Харківській, Одеській, Львівській областях. Загальна кількість хворих на Covid-19 в Україні сягнула 125 798. Також відомо, що 1 015 пацієнтів вчора одужали, а 51 — помер від ускладнень, що є також своєрідним антирекордом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: