Україна звернулася до МВФ за додатковим фінансуванням

Україна звернулася до МВФ за додатковим фінансуванням
Україна має намір укласти угоду з МВФ на $15-20 млрд
фото з відкритих джерел

Україна планує отримати додатковий кредит від МВФ у розмірі $15-20 млрд

Україна до кінця року має намір укласти угоду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) на $15-20 млрд. Про це Reuters повідомив глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Як заявив глава НБУ під час візиту до Лондона, він сподівається домовитися про своп-лінії з Банком Англії протягом декількох тижнів, хоча і не уточнив на яку суму. За його словами, Київ вже направив запит на додаткове фінансування від МВФ.

Шевченко зазначив, що сподівається на програму обсягом до $20 млрд на два або три роки у формі резервної угоди (stand-by) або механізму розширеного фінансування (EFF). Угода на $20 млрд стане другим за величиною діючим в даний час кредитом МВФ після Аргентини.

«МВФ завжди виступав партнером України під час війни. Я сподіваюся почати нову програму в цьому році», – підкреслив він.

Він також додав, що ця програма має передбачати заходи, які допоможуть стабілізувати економіку України. Щоб забезпечити повернення до довоєнних умов, таких як гнучкий обмінний курс, відсутність обмежень на валютному ринку, скорочення прострочених кредитів у банківському секторі та збалансована фіскальна політика.

Останньою позикою МВФ Україні була екстрена фінансова підтримка в розмірі $1,4 млрд, погоджена в березні, що еквівалентно 50% квоти країни у фонді.

До слова, Єврокомісія заблокувала кредит для України – Bloomberg.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: