В Україні різко зросли ціни на буряк: що прогнозують експерти

В Україні різко зросли ціни на буряк: що прогнозують експерти
За тиждень якісний український буряк зріс в ціні на 29%

Багато господарств уже повідомили про закінчення запасів столового буряка

На поточному тижні в більшості областей України відзначено підвищення цін на столовий буряк. Основною причиною позитивних коригувань, за словами фахівців, є сезонне скорочення пропозиції даного коренеплоду високої якості, повідомляє fruit-inform.

«Багато господарств уже повідомили про закінчення запасів цієї продукції в сховищах. У підсумку ті фермери, які ще мають певні обсяги столового буряка високої і стандартної якості, отримали можливість підвищити відпускні ціни на дані коренеплоди», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що на сьогоднішній день якісний буряк українські виробники готові відвантажувати по 5−8 грн/кг (0,18−0,29 $/кг), що в середньому на 29% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«На ринку присутні партії столового буряка, якість якого вже помітно погіршилася в результаті тривалого зберігання. Таку продукцію фермери готові реалізовувати від 3 грн/кг (0,11 $/кг)», – зазначають аналітики ринку.

Наразі ціни на столовий буряк в Україні вже в середньому в 1,8 рази вище, ніж в кінці квітня минулого року. Більш того, більшість гравців ринку сходяться на думці, що підвищувальна цінова динаміка буде і далі переважати в даному сегменті.

Раніше повідомлялося, що в Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям.

Нагадаємо, помідори й огірки, що заполонили українські базари, значно дешевше вирощувати за межами України. Вирощені у турецьких теплицях овочі все одно виходять дешевшими, ніж вітчизняні. На п'ятки українським фермерам наступають польські та білоруські.

За останні п'ять років імпорт помідорів та огірків збільшився вдвічі. За рік у країну ввезли 86,7 тис. тонн імпортних помідорів і 20,6 тис. тонн огірків.

Зазначимо, середня вартість великоднього кошика за рік зросла на 39% в номінальному вираженні. Подорожчання відбулося переважно за рахунок зростання цін на яйця і курятину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: