Як отримати компенсацію від держави за прихисток переселенців та скільки повернуть

Як отримати компенсацію від держави за прихисток переселенців та скільки повернуть
Власникам житла дали інструкцію, як діяти, щоб отримати кошти
фото: glavcom.ua

Інформацію можна буде подати трьома способами

Власники житла, які безкоштовно прихистили в себе переселенців, отримають грошові компенсації на комунальні послуги – по 450 грн на кожну особу. Відповідну суму затвердив Кабінет Міністрів.

«Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги», – розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації за прихисток переселенців:

  • Потрібно повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців. Це можна буде зробити трьома способами:
  1. Звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію.
  2. Цю інформацію можна надати через сайт «Прихисток».
  3. Невдовзі це можна буде зробити й через застосунок «Дія».

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

  • Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування – по 450 грн на кожну особу.

Як відомо, Кабінет Міністрів схвалив виплату компенсації комунальних витрат для українців, які безкоштовно прихистили у себе внутрішньо переміщених людей.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: