До Нового року ще понад 20 днів, а в Києві вже незаконно продають ялинки

До Нового року ще понад 20 днів, а в Києві вже незаконно продають ялинки
Ялинки незаконно продають на Дорогожичах
Фото: Олександр Марущак

На зелених красунях відсутні чіпи

На вулицях Києва почали з'являтися ялинкові базари. У мерії пояснюють, що такі точки з продажу хвойних дерев є незаконними, а офіційно ялинки почнуть продавати тільки з кінця наступного тижня.

Одну з таких незаконних точок з продажу ялинок було помічено недалеко від станції метро «Дорогожичі». Новорічні красуні були звалені в купу на тротуарі поруч з проїжджою частиною між двома пішохідними переходами і над автотунелем. Ціна за одне дерево тут стартує від 200 грн.

«У нас чотири точки - дві тут і ще дві на Лук'янівці. Привезли їх з Чернігівщини», - розповів «Сегодня» продавець, додавши, що вони працюють законно.

Однак на самих деревах були відсутні будь-які чіпи, які є сертифікатом якості.

Як розповіли «Сегодня» в мерії, такі точки з продажу новорічних красунь є незаконними, і городянам необхідно повідомляти про них в поліцію або в Департамент благоустрою КМДА. Влада запевняє, що буде боротися з такими нелегалами демонтажем, приписами та штрафами.

«Всім нелегальним торговцям будуть видані приписи, а потім почнеться демонтаж таких точок. Штраф за порушення становить для юридичної особи 1700 гривень, а для фізичної особи – 800 гривень», - розповіли у КМДА.

За словами директора КП «Міський магазин» Андрія Андрущенка, офіційні ярмарки відкриються з 15 грудня. Всього буде працювати 190 точок по всьому місту.

«Зараз ми тільки починаємо укладати договори з підприємцями. Вони повинні надати нам пакет документів, серед яких повинна бути інформація про якість і походження дерев. Повинен бути укладений договір на прибирання територій після закінчення ярмарку і вивезення ялинок, які не були продані. Також всі дерева повинні бути з чіпами», - розповів Андрущенко.

Ярмарки триватимуть до 31 грудня. Працювати вони будуть з 07:00 до 17:00.

Як повідомлялося, купити зелену красуню вже можна у Святошинському лісопарковому господарстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: