Кличко: В столичних лікарнях понад 1200 хворих на коронавірус. Більшість – у важкому стані і невакциновані

Кличко: В столичних лікарнях понад 1200 хворих на коронавірус. Більшість – у важкому стані і невакциновані
Більшість хворих на коронавірус у лікарнях потребують кисневої підтримки
Фото: slovoidilo.ua

Вірус агресивний, а хвороба проходить важче та з ускладненнями, наголосив мер Києва

У столичних медзакладах сьогодні лікуються понад 1200 хворих на коронавірус. Більшість із них – у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Сьогодні в лікарнях міста – понад 1200 хворих на коронавірус. Це люди – у важкому стані. Переважна більшість із них потребують кисневої підтримки. Майже 100% госпіталізованих – невакциновані. І це один з головних аргументів, чому потрібно щеплюватися. Бо якщо ви не дбаєте про своє здоров’я, подумайте про ваших батьків, рідних, друзів. Їх безпека – і ваша відповідальність також, – сказав Кличко. – Дуже не хочеться повертатися до того періоду, коли в нас понад 50 людей помирали від вірусу щодоби. А зараз вірус – більш агресивний. Хвороба проходить важче та з ускладненнями», – додав мер Києва.

Щодо темпів вакцинації у столиці, то, за словами Віталія Кличка, в Києві на сьогодні зробили понад 1,7 млн щеплень. – Більше 880 тисяч щеплень – першою дозою і понад 890 тисяч – двома дозами. Зокрема, вакциновано майже 90 % освітян.

Тим не менш, високим залишається відсоток невакцинованих людей.

«Ми не можемо зробити вакцинацію примусовою. Але, у випадку запровадження суворих обмежень, якщо ви, наприклад, захочете піти в заклад громадського харчування, чи на якісь публічні заходи, також без вакцинації ви цього не зробите. Пробачте, але це – турбота в першу чергу про найцінніше – здоров’я і життя людей», – наголосив Віталій Кличко.

Також Віталій Кличко заявив, що Києву не вдасться уникнути примусової вакцинації, якщо люди хочуть вільно відвідувати громадські місця та вільно користуватися громадським транспортом.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, чому не вакцинувався від Covid-19.

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що столиці вдасться цьогоріч уникнути жорсткого локдауну.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, як українцям уникнути локдауну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: