Оголошено підозру начальнику управління освіти Святошинського району Києва

Оголошено підозру начальнику управління освіти Святошинського району Києва
Вирішується питання про обрання запобіжного заходу начальнику управління освіти Святошинської РДА
Колаж Київської міської прокуратури

Посадовець підозрюється у розтраті коштів на реконструкції навчальних закладів

Прокурори Київської міської прокуратури спільно зі слідчими Нацполіції повідомили начальнику управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації про підозру у розтраті коштів, виділених на реконструкцію навчальних закладів. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року управлінням освіти Святошинської РДА укладено 12 договорів із 8 підрядними організаціями щодо виконання ремонтних робіт у закладах освіти на території Святошинського району столиці.

«У подальшому, наприкінці грудня 2020 року, начальник управління освіти, достовірно знаючи, що до документів, які є підставою для перерахування коштів за виконання робіт, внесені неправдиві відомості, а саме завищено обсяги проведених будівельних робіт або вказано роботи, які взагалі не виконано, підписав фіктивні акти приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму близько 2 млн грн, чим здійснив розтрату коштів місцевого бюджету на вказану суму», – повідомили правоохоронці.

За результатами розслідування 17 серпня начальнику управління освіти Святошинської РДА повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, повторно, у великих та особливо великих розмірах (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України).

Наразі вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Як повідомлялося, 16 серпня Печерська окружна прокуратура Києва за оперативного супроводу Служби безпеки України в рамках кримінального провадження за фактом розтрати коштів, виділених на закупку шкільних меблів, проводили обшуки у приміщеннях Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, а також за місцем проживання посадовців.

Столична влада заявила, що претензії правоохоронців можуть призупинити початок навчального року в деяких районах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: