Столична влада закликала батьків школярів із розумінням ставитися до карантинних рекомендацій влади

Столична влада закликала батьків школярів із розумінням ставитися до карантинних рекомендацій влади
На самоізоляцію може піти клас лише тоді, коли лабораторно підтвердиться випадок коронавірусної хвороби

«У школах ми все організували так, аби мінімізувати ризики скупчення дітей, їх зараження», – запевнив заступник Кличка

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський розповів про план дій в разі підтвердження коронавірусу серед школярів. Про це чиновник повідомив в інтерв’ю «Главкому».

«Ми будемо дослухатися до всіх рекомендацій очільників Міністерства охорони здоров’я, до наших лікарів. Річ у тім, що на самоізоляцію має піти клас лише тоді, коли підтвердиться випадок коронавірусної хвороби, він буде лабораторно підтверджений. Якщо у дитини є ознаки ГРВІ, то це не означає, що вона хвора на Covid-19. Можливо, у неї просто нежить. Тому потрібно встановлювати спочатку лабораторно, хвора дитина чи ні. Ми сподіваємося, що захворюваність буде невисокою, бо в школах ми все організували таким чином, аби мінімізувати ризики скупчення дітей, їх зараження. І тому дуже прошу батьків з розумінням ставитися до наших рекомендацій і не відвідувати внутрішніх приміщень закладів освіти. Тобто доводити дітей до входу у школи, а не вести їх в середину», – зазначив посадовець.

За словами Мондриївського, київська міська влада закликає батьків школярів дослухатися до рекомендацій МОЗ та лікарів.

Раніше, міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що клас має піти на ізоляцію, якщо у одного з учнів буде підтверджена коронавірус. Віталій Кличко трохи пом’якшив формулювання: «вчителі і директори проінструктовані на цей рахунок».

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що у разі Covid-19 в учня на карантин піде весь клас.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я рекомендує правила щодо організації навчального процесу в період карантину застосовувати і до вищих навчальних закладів.

МОЗ назвав регіони, де діти не підуть до школи 1 вересня.

Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що українському учневі буде достатньо однієї одноразової маски на день.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: