Верещук різко звернулася до росіян: деталі

Верещук різко звернулася до росіян: деталі
Фото: president.gov.ua
Ірина Верещук

Україні відомі імена росіян, які всиновлюють викрадених українських дітей-сиріт, і кожен з них понесе відповідальність

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук різко звернулася до росіян, котрі всиновлюють незаконно депортованих дітей-сиріт з тимчасово окупованих територій України.  Про це пише УНН.

«Вивозити з України дітей-сиріт і передавати їх на усиновлення російським громадянам –  це незаконно і підло. Особливо бридко –  це коли люди ще й публічно хваляться тим, що всиновили вкрадених в Україні дітей. Вкотре нагадую всім російським так званим «прийомним батькам» і «опікунам»: вам рано чи пізно доведеться відповідати. Так само, як і причетним російським чиновникам –  великим і маленьким. Ваші особистості не є великим секретом: ні для українських, ні для міжнародних правоохоронних органів.

Наприклад, жителі московської області Ірина Рудницька, Катерина Триполець, Денис Триполець, Михайло Серіков, Марина Марченко тощо. Йдеться про багато десятків російських громадян, які чомусь вирішили, що їм дозволено всиновлювати вкрадених з України сиріт», – зазначила Ірина Верещук.

«Наполегливо рекомендую російським громадянам не всиновлювати українських сиріт, яких незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України. Від російських посадовців укотре вимагаю передати українській стороні всіх наших дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування», – додала вона.

Зазначимо, раніше, міністр з питань реінтеграції ТОТ України Ірина Верещук публічно зверталася до росіян, де вимагала списки викрадених дітей.

Читайте також: Куди росіяни депортують українських дітей? (мапа)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: