На окупованому Донбасі випускникам шкіл для отримання атестату висунули умову

На окупованому Донбасі випускникам шкіл для отримання атестату висунули умову

За даними військової розвідки, загальноосвітніх школах складати випускні іспити для отримання «свідоцтва про середню освіту» мають право тільки учні, які оформили «паспорт громадянина «ДНР»/«ЛНР»

Російські окупаційні адміністрації посилюють вимоги до діяльності середніх та вищих навчальних закладів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, у загальноосвітніх школах складати випускні іспити для отримання «свідоцтва про середню освіту» мають право тільки учні, які оформили «паспорт громадянина «ДНР»/«ЛНР». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони (ГУР МО).

«Зареєструватися кандидатами на навчання до вищих і середніх навчальних професійно-технічних закладів дозволено тільки юнакам, які перебувають на військовому обліку», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними військової розвідки, у травні розпочинається примусовий набір студентів на військові кафедри для навчання за програмою військової підготовки сержантів запасу з подальшим призовом на військову службу. У такий спосіб російське окупаційне командування планує протягом двох наступних років повністю укомплектувати сержантським складом підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ.

Як повідомлялось, окупанти розікрали кошти на укріплення позицій артилерійських і танкових підрозділів.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі псують російську зброюрозгорнуті окупантами станції радіоелектронної боротьби створили перешкоди застосуванню дронів гібридної армії, три з яких розбилися через втрату контролю управління.

Крім того, бойовики на Донбасі під час тренувань випадково спалили п'ять бойових машин.

Напередодні ГУР повідомляло, що у райони передових позицій противник вивів спеціально підготовлені підрозділи, які перебувають у готовності одночасно на декількох напрямках, обстріляти власні позиції та цивільні об’єкти для провокування активізації бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: