Офіційно. ЄС запровадив санкції проти Росії за визнання «ЛДНР»

Офіційно. ЄС запровадив санкції проти Росії за визнання «ЛДНР»
До списку санкцій потрапили всі 351 депутати Думи, які 15 лютого проголосували за заклик до президента РФ визнати «ЛДНР»
фото:АР

Обмежувальні заходи включають заморожування активів і заборону на в'їзд в ЄС або транзит через територію блоку

У середу, 23 лютого, Європейський Союз ввів санкції проти Росії за визнання «ЛДНР» та введення російських військ на Донбас. Відповідне рішення опубліковане на сайті ЄС.

Так, до списку санкцій потрапили всі 351 депутати Державної Думи Росії, які 15 лютого проголосували за заклик до президента РФ визнати «ЛДНР».

Також цільові обмежувальні заходи запроваджено щодо ще 27 високопоставлених фізичних та юридичних осіб, які відіграли роль у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. У їх числі:

  • члени уряду, які були залучені до прийняття незаконних рішень;
  • банки і бізнесмени/олігархи, що підтримують фінансово або матеріально Російські операції на територіях Донецька і Луганська або отримують від них вигоду;
  • старші військові офіцери, які відігравали роль у вторгненні та дестабілізуючих діях;
  • особи, відповідальні за ведення дезінформаційної війни проти України.

Обмежувальні заходи включають заморожування активів і заборону на надання коштів фізичним і юридичним особам, які потрапили в санкційний список. Також їм заборонений в'їзд в ЄС або транзит через територію блоку.

Крім того, вводиться заборона на імпорт товарів з територій «ЛНР» і «ДНР», обмеження на торгівлю та інвестиції, пов'язані з певними секторами економіки, заборона на поставку туристичних послуг, а також заборона на експорт певних товарів і технологій.

Напередодні Боррель потролив російських депутатів: тепер ні шопінгу в Мілані, ні вечірок у Сен-Тропе.

Також США запроваджують санкції проти російських чиновників та їхніх дітей: список

До слова, Китай розкритикував санкції проти дружньої Росії. Варто вказати, що Cейм Польщі засудив агресію РФ та закликав світ до суворих санкцій.

Також Ердоган зробив вибір: санкцій проти Росії не буде. Натомість Рада підтримала санкції проти Держдуми. Читайте також, хто з нардепів не голосував за санкції проти Держдуми (список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: