У ВООЗ стверджують, що пік епідемії коронавірусу минув

У ВООЗ стверджують, що пік епідемії коронавірусу минув

Медикки стверджують, що пік епідемії мав місце між 23 січня та 2 лютого

Епідемія коронавірусу Covid-19 у Китаї досягла свого піку між кінцем січня та початком лютого.

Про це йдеться у відео, опублікованому на сторінці Всесвітньої організації охорони здоров’я у Twitter.

«Виявлено, що пік епідемії мав місце між 23 січня та 2 лютого, і відтоді рівень захворюваності стабільно падає», - зазначив генеральний директор Тедрос Адхан Гебреісус за підсумками досліджень у Китаї.

Також відмічено низький рівень смертності від коронавірусу у Китаї.

«Вони виявили, що рівень смертності становить від 2% до 4% у китайському місті Ухань та 0,7% за межами Уханя», — йдеться у дописі.

Зазначимо, що сьогодні ввечері на Закарпатті терміново госпіталізують хворого на ГРВІ, який контактував з китайцем.

Як вже відомо, Україна отримала від ВООЗ тести на коронавірус Covid-19.

Також у МОЗ повідомили, коли оприлюднять результати тестів евакуйованих з Китаю.

До слова, Міністерство охорони здоров'я Румунії оголосило про кілька заходів із запобігання зараженню новим коронавірусом. Усі румуни, які повертаються в країну з Північної Італії, де карантин на коронавірус, будуть ізольовані на 14 днів

Нагадаємо, українські прикордонники вимірюватимуть температуру людей, які прибуватимуть з Італії, де за останніми даними зафіксували вже 5 смертей від коронавірусу і понад 200 інфікованих.

Станом на 24 лютого кількість загиблих у Китаї від нового коронавірусу Covid-19 зросла до 2592 осіб. За даними Національної комісії охорони здоров’я, за добу на материковому Китаї померло 150 осіб. Комісія також підтвердила загалом 409 нових випадків зараження в Китаї.

Зазначимо, Італія стала епіцентром коронавірусу в Європі: міста на карантині, скасовано масові заходи. У країні було зафіксовано п'яту смерть від коронавірусу.

Як стало відомо в неділю, італійська влада вирішила скасувати два дні проведення Венеціанського карнавалу в понеділок і вівторок.

Знаменитий міланський театр «Ла Скала» в неділю оголосив, що призупиняє роботу через поширення коронавірусу - як запобіжний захід.

Також Австрія призупиняла залізничне сполучення з Італією через перевал Бреннер через спалах коронавірусу, щоправда, за кілька годин зняла заборону на рух пасажирських поїздів.

Влада Євросоюзу закликає громадян не панікувати. Комісар ЄС з питань економіки і фінансів Паоло Джентілоні, перебуваючи на зустрічі фінансових лідерів Великої двадцятки в Саудівській Аравії, повідомив журналістам: «Євросоюз повністю довіряє владі Італії і рішенням, які вона ухвалює. Ми теж стурбовані можливим поширенням вірусу, але немає необхідності панікувати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: