Зеленський їде на Прикарпаття

Зеленський їде на Прикарпаття
Президент Володимир Зеленський відвідає Івано-Франківську область

Зеленський представить нового очільника обласної державної адміністрації

Сьогодні, 2 серпня, президент Володимир Зеленський перебуватиме з робочою поїздкою в Івано-Франківській області.

Пресслужба Офісу президента повідомляє, що глава держави візьме участь у нарадах щодо реконструкції терміналу та інфраструктури аеропорту в обласному центрі та розвитку регіону Українських Карпат.

Крім того, Зеленський представить нового очільника обласної державної адміністрації.

Також він огляне один зі зруйнованих повенями мостів і візьме участь у нараді щодо їхнього відновлення.

На початку липня Зеленський заявив, що призначить головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля. Він був одним з претендентів на посаду голови Львівської ОДА.

Денис Шмигаль, 1975 року народження, львів'янин. У січні 2018 року Шмигаль став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК «Західенерго», що належить Ринату Ахметову). До цього обіймав посаду голови департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, був заступником начальника ГУ Міндоходов у Львівській області.

Які регіони відвідав Зеленський і де представив нових губернаторів

5 липня Зеленський поїхав на Донбас, де звільнив Олександра Куця з посади голови Донецької облдержадміністрації та призначив на цю посаду Павла Кириленка.

Наступного дня президент на Закарпатті представив нового очільника Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка (відповідний указ був підписаний 5 липня). Також 5 липня Зеленський підписав указ про призначення почесного консула Австрії у Львові Маркіяна Мальського на посаду очільника Львівської обласної державної адміністрації.

10 липня під час поїздки в Бориспіль Зеленський призначив нового главу Київської облдержадміністрації Михайла Бно-Айріяна.

13 липня президент полетів в Херсон, де представив главу Херсонської ОДА Юрія Гусєва.

17 липня відбувся візит в Миколаїв. Там Зеленський запропонував місцевим активістам самим визначитись з кандидатурою майбутнього губернатора. А нинішній в.о. голови ОДА В’ячеслав Бонь пообіцяв відразу ж написати заяву на звільнення.

Того ж дня президент відвідав Харків, але питання заміни місцевого губернатора він ще не розглядав.

18 липня Зеленський прилетів вже до Запоріжжя, де ще немає нового голови облдержадміністрації.

Після парламентських виборів Зеленський злітав в Одесу. Там 26 липня він відвідав «Лігу сміху» і виніс на громадське обговорення п'ять кандидатур на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

31 липня Зеленський відвідав Черкащину, де представив нового голову ОДА Ігоря Шевченка.

  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: